Félénk lesz e nagykorára a kutyám?
Üdv.
Egy leendő tanuló lennék a kutyámmal de van egy kis gond amiben tanácsot szeretnék kérni minél hamarabb!
Szóval kölyök kutya vásárlásba fogtam.
A tenyésztő akitől a kutyát veszem nem hiszem hogy teljesen őszinte.3 kan kölyök született július.6-án azaz most lesznek 4 hetesek.
A gond az hogy a kutyus meglehetősen félénknek tűnik. A másik 2 kölyöknek nem volt gond hogy közeledtem feléjük de az amelyiket választottam összerezzent!
Meglehet hogy bántja a kölyköt a tenyésztő esetleg a család más tagjai vagy az alomtársai.
Kihat ez a kutya fejlődésére és az egojára?
Lehet ez hátrány nagykorára?
Mit tehetnék?
A vásárlástól nem akarok visszalépni mert szép a kölyök és már fizettem foglaló pénzt.
A segítségét előre is köszönöm!
Köszi a választ.
Elég rossz lenne ha így lenne!
Nálam egy staffordról lenne szó elég rosszul állna neki ha félne minden kutyától :/
Figyi minden kutya más személyiség,ahogy emberek is. Van persze a fajtajellemzők,de nem mindig felel meg. Pl nekem pincsikeverékem van és úgy apportírozik mint egy vizsla vagy egy vadászkutya. Emberek haladnak el mellettünk,nem győznek ámulni meg dícsérni a kutyám.
Ezzel csak azt akarom mondani,hogy ha meglesz a kutyád lehet ő butus is,okos is,szerény is,magabiztos is bármi,lényeg hogy te úgy fogod imádni/szeretni ahogy van. Neveléssel megoldható sokminden,berögzött viselkedést viszont nehéz orvosolni valóban,ahogy a félelmet is nehéz elmúlasztani. Lehet ha ma élne a kutyám így 21.században már tudtak volna a mai kiképzők rajta segíteni,szóval ne csüggedj el ez miatt. Ha te őt választottad,vagy ő téged az nem ok nélkül van,az biztos hogy ő kutya tehát hűséges társad lesz élete végéig.
Lehet pont azért tartja a tenyésztője jó választásnak azt a kölyköt neked, mert a másik kettő sokkal dominánsabb, és mivel írtad is, hogy még tanulod a kutyázást, vele lesz a legkönnyebb dolgod.
Vidd majd kutyaoviba, hogy tudjon ismerkedni más kutyákkal.
Ne vegyél meg félénk kutyát semmiképp, kezdőként nem fogod tudni kezelni és a félelem könnyen átcsaphat agresszióba is, ami egy ilyen fajtánál nem lenne túl előnyös. Ha már ilyen fiatalon félős a kutya, akkor ne hozd el, beszéld meg a tenyésztővel, hogy had válassz a következő alomból. 15 évig kell majd a kutyával élned, te döntöd el, hogy egy egészséges idegzetű, kiegyensúlyozott kutyát szeretnél, vagy 15 évig szenvedsz egy ideggyenge, félénk kutyával.
Viszont mivel nem láttam a kutyát, így nem akarok róla semmit kijelenteni, nézd meg mégegyszer és ha akkor is félénk, akkor ne hozd el semmiképp.
Sziasztok
Végül hazahoztam a kiskutyát.
Így már nem oylan félénk. Közepesen energikusnak mondanám.
Elrágcsálta a kezem meg minden.
Szerintem nem lesz félénk csak nyugis.
grat. újra egy szaporítótól vásárolt bizonytalan genetikájú, "kitudjamit" vittél haza!
sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!