Szerintetek melyik a legjobb kutyatáp márka? ti mivel etettek?
Kedves első válaszoló!
Ha egyszer egy kutyát magadhoz veszel vagy legyen az bármilyen állat, igyekszel a számára minél jobb, hosszú és egészséges életet biztosítani. Ehhez hozzá tartozik az is, hogy minél jobb minőségű eledelt próbálsz neki adni. És nem tömöd tartósítószerrel, színezékkel, aromákkal stb... a kutya szervezetét. A tescos tápban benne van, hogy "hús és állati származékok" ez bőr, karom, csőr, ürülék stb....-t takar. + van benne gy csomó a kutya szervezete számára emészthetetlen és felesleges anyag. És persze a tartósító, színezék, aroma nem tesz jót a szervezetének sem. Amelyik kutya egész élete során ilyen tápot kapott azok nem igazán élnek 14 vagy akár 18 évig vagy még tovább. (Persze kivételek vannak, de az elég ritka..) Én 4 évig etettem a kutyám Chappy és társai tápokkal hát meg is lett az eredménye. Most a kutya 7 éves és egy csomó mindenre allergiás, beteges stb.. az állatorvos szerint köszönhető ez a sok gagyi tápnak amivel 4 éven át "tömtem". Első kutyám volt és a tápokról se tudtam hű de sokat. Most már jó minőségű tápot kap. Tavaly lett egy másik kutyám. Nála már nem követtem el ezt a hibát, sőt már soha nem is fogom!
Szerintem a legjobb az N&D és a Taste of the Wild.
Én a Canun prémium termékcsalád Canun complet Small Breeds tápjával etetek.
"minek kell ennyi pénzt költeni egy állatra?????"
Talán mert szeretjük azt az állatot, és szeretnénk neki a tőlünk telhető legjobbat adni. Mert olyanok nekünk, mintha a gyerekeink lennének. És szeretnénk, hogy hosszú éveken át, egészséges kutyaként éljen mellettünk...talán ezért.A pulyádnak is tescós szart veszel mindenből?
ma 16:28 vagyok.
Én Acana puppy large breed-el etetek, de ha ez elfogy, akkor szeretném kipróbálni a Brit Prémiumot. Hogy melyik a legjobb? Hát embere-vagyis kutyája válogatja. Van egy ismerősöm, akinek a kutyája nem ette az Orijen-t, ment tőle a kutya hasa. Ráállt a Brit-re, és a kutya szebb, mint valaha. Úgyhogy ez kutyafüggő, szerintem.
Kedves első, milyen ember vagy Te? Minek Neked állat, ha sajnálod rá a pénzt? Egyébként biztos vagyok benne, hogy Te többet költesz a tápra, mint mi, akik jó minőségű táppal etetünk, mert a jó minőségűből, amiben megvan minden tápanyag, amire a kutyának szüksége van, jóval kevesebbet kell etetni, mint az olcsó, gagyi, színezékkel, ízfokozókkal teli, tápláléknak sem mondható valamikből. A Te szegény szerencsétlen állataid borzalmasan nézhetnek ki, nem lehetnek valami egészségesek, és ha így álsz hozzá a dologhoz, hogy minek egy állatra ennyit költeni?, akkor el tudom képzelni, milyen körülmények között, hogyan tarthatod a kutyádat, macskádat. Ha most megkérdezném, naponta hány órát szánsz a kutyád sétáltatására, azt felelnéd, nem sétáltatom, mert drága a póráz meg a nyakörv, és különben is, minek ennyi időt elpazarolni egy állatra? Az ilyen emberektől mint Te, frászt kapok, mert ez a válasz, amit írtál, nem csak azt takarja, hogy az állataid táplálkozásával nem foglalkozol, ahogyan írtad, arra is rá lehet jönni, hogy Te tulajdonképpen nem foglalkozol az állataiddal. Amúgy remélem, az olcsó tescós sz*rokkal tömöd saját magadat is. Ja,és azt írod: "A legolccsóbb tescos kutyatápt eszik nálunk a kutsák is meg a macskák is", ezek szerint kutyatápot eszik nyomorult macskák is?
Egyébként én is (és a kutyáim is szeretik) szeretem a Brit tápokat, a másik tápunk jelenleg Eukanuba, bár nem a legolcsóbb, de NEKEM nem számít, mert fantasztikus táp, szépek, egészségesek a kutyáim, és ez a lényeg. Régen, Herceg malim kölyökkorában etettem Pedigree-vel is, de az egy nagy mellényúlás volt :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!