Szerintem ez nem szoktatás, vagy nevelés kérdése. Az embernek is vannak félelmei, amik nem biztos, hogy negatív tapasztalatokból fakadnak. De az ember agyilag képes arra, hogy felfogja, szembe kell nézni a félelmekkel, és akkor legyőzhető. Egy kutyát viszont, aki fél a dörgéstől, nem szabad erőszakkal kitenni, hogy majd megszokja.
Az enyém nem fél a dörgéstől, de a petárdázástól, tüzijátéktól igen. És ez sem volt minden így, ahogy öregszik, előjönnek ilyenek...
2012. júl. 29. 23:01
22/30 anonim válasza:
Senki nem mondta, hogy erőszakkal ki kell neki tenni, de mivel elkerülni nem lehet, ezért meg kell próbálni a lehető legkisebbre csökkenteni a félelmét, mert lehetséges. A kutya sokkal gyorsabban túllép az ilyeneken, mint mi, emberek, ha segítünk neki.
Az emberek félelmei meg amúgy nagyrészt pont abból fakadnak, hogy túl sokat gondolkodunk. Na meg nem szabad a kutya agyát az emberével összehasonlítani. Másképp működünk.
2012. júl. 29. 23:03
23/30 anonim válasza:
Nálunk sem a kutyák sem a macskák nem félnek a vihartól, petárdától. Kutyák majdnem hangosabban horkolnak, mint ahogy dörög:)
2012. júl. 29. 23:40
24/30 anonim válasza:
Van nálam egy menhelyi kutyus, nem félős, de nem hagyhattam kint, mert még nem barátkozott meg a kutyaházzal. Ha bemenne, nem ázna meg, így viszont az előszobában alszik. Időt kell adni neki, amíg megszokja itt a körülményeket. Egyébként káposztásmegyeri, onnan fogadtuk örökbe.
2012. júl. 30. 00:46
25/30 anonim válasza:
A Rextől?
2012. júl. 30. 08:06
26/30 anonim válasza:
Nekem az a véleményem, hogy bármitől félhet, bármitől megijedhet a kutya, azonban nagyon sok múlik a gazdin, hogy hogy reagálja le, ha odamegy nyugtatgatni, erősíti a kutyában, hogy félni kell, ha nem kezdi el sajnálni a kutyát és megmutatja neki, hogy nincs mitől félnie, javulni fog a helyzet.
2012. júl. 30. 08:23
27/30 anonim válasza:
Egy jó idegrendszerű kutya hamar rájön,hogy semmi rossz nem történik a csattogásokkal.Ha először meg is lepődik,de a harmadik,negyedik dörgésnél már nem szabad semmi ideges reakciót mutasson.A félelem,meglepettség normális egy kutyánál,de hamar fel kell dolgozza egy egészséges idegrendszer a külső ingereket és megfelelően reagáljon.Amelyik kutya pánikol,főleg hosszabb ideig,azzal baj van.
2012. júl. 30. 11:04
28/30 anonim válasza:
Szerintem a kölyökkorában ért negatív hatások is jelentősen befolyásolják a kutya félelmét. Valószínűleg a kutyámat is érte vmi ilyen hatás, de mivel menhelyes, így sajnos nem tudom a pontos okát. Már elég idős a kutyus, biztos ez is a dolog hátterében áll.
2012. júl. 30. 14:57
29/30 anonim válasza:
25. Igen, a REX-től. Csuda aranyos, nem is félt a viharban, persze bevittem a házba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!