Hogy bírják a kutyátok/macskátok ezt a viharos időt?
A miénk teljesen be van szarva, egy sarokba összegömbölyödve remeg, az Istenért sem akar megnyugodni, pedig már mindent megpróbáltam.
Egy ismerősöm kutyája meg is szökött az előbb, azóta is keresik.
A kutyámnak meg se rezzen, kint állt velem az erkélyen (újpest) és néztük a vihart.
Érdekes, hogy egyik kutya mennyire retteg, a másik meg tök közömbös.
11.
Mi is Újpesten vagyunk, ti merrefelé? Itt már kezd csendesedni a vihar.
Újpest - Szilas lakópark (újpest széle, majdnem káposztásmegyer)
most már itt is csak csendben csöpörög, de 2 órával ezelőtt borzalmas vihar volt, ekkora szelet rég nem láttam
A nem foglalkozós hozzáállás jó lenne, ha az lenne a célod, hogy ne szokjon rá a rettegésre. De mivel már rászokott, megvannak az emlékei a viharról (vagy bármi másról, amitől fél), így az, hogy nem csinálsz vele semmit, nem valószínű, hogy változtatni fog rajta. A negatív emlékeit pozitívakra kell cserélni, meg kell nyugtatni, vagy ki kell zökkenteni abból a tudatállapotból, hogy ő most fél. A konkrét módszer viszont minden kutyánál más, hisztisen rettegő kutyánál az lehet a nyerő, ha egyszerűen lefogod, és hagyod megnyugodni, de a saját kutyám például magától is nyugton van rettegés közben, neki úgy kezelem a huzatfélelmét, hogy leülök a földre, befektetem hanyatt a két lábam közé, és úgy hagyom megnyugodni. Persze ehhez azért kell egy alapvető bizalom, meg hogy ismerős és nyugalmat jelentő szituáció legyen a kutya számára a hanyatt fekvés, és persze hogy ne kapjon megerősítést a félelmére egyáltalán :)
Szóval csak azt akartam érzékeltetni, hogy nincs egy tökéletes megoldás, kutyája válogatja, melyikre reagál jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!