Milyen fajta kutya?
nem gagyi csak tele van mindennel ami a kutyának nem kell pl. kukoricaglutén, kukoricaliszt,kukorica
egy disznótápnak elmenne..
Édes drágám, azért írok még egy kis bibliát:
Te írtad, idézem:"én nem olyan vagyok hogy a szüleim pénzén vett yorkival verjem a nyálam"
"az én kutyám yorki igen szaporítótól van"
Ez a tipikus az kiabál, akinek ég a háza...
Tapasztalataim szerint általában ha egy ostoba kérdező feltesz egy borzalmas kérdést,és ha a válaszolók meg felelősségre vonják, akkor utólag már érzi, hogy gáz van, próbálja menteni magát, hogy hát ez nem is úgy volt, meg csak hülyeségből írtam, meg véletlen volt...
Persze, lehet, hogy te nem vagy ilyen, de nekem egy kicsit ez gyanús.
A hobbi tenyésztő is szaporító, mert nem törzskönyves kutyát tenyészt. Ha csak pusztán az öröm miatt csinálja, akkor is csak szaporít...Sőt, azt sem gondolom kizártnak, hogy most gyorsan utánakerestél, hogy hogyan tudnád kivágni magad, és most ezzel a légbőlkapott hobbitenyésztővel véded magad.
De még ha tisztességes hobbi tenyésztő lenne, akkor is idézek a MEOE határozatából:2010. július 1-jétől az ebek chipezése kötelező.
Szóval ha már a szaporítód nem volt rá képes, neked kötelességed chipezni a kutyát.
Te tudod, nem tudom, szukád van-e, vagy kanod, de a nem tenyésztésre tartott, illetve nem kiállítási kutyák ivartalanítása célszerű.A nem ivartalanított szukákra veszélyt jelent a gennyes méhgyulladás illetve emlőgyulladás kialakulása is valószínűbb.A kanoknál pedig te lennél a rossz ember, ha a szaporított kutyádat tovább szaporítanád, még véletlenül is.
Na, remélem jól mulatsz a biblián. Kíváncsi vagyok, kibírod-e válaszírás nélkül:)
Na szépen elmagyarázok nektek egy két dolgot(Tisztelet a kivételnek)
1:Mi az hogy egy kép alapján meg tudjátok mondani a yorki jellemét,basszus egy kép alapján ilyet ne merjetek állítani hogy ideggyenge meg hogy biztos agyonszaporított.
2:Kedves hosszan válaszoló nagyon elvagy tévedve hogy te oktatod az embereket,egy szaporítót nem érdekli a kölyök,csak az a lényeg hogy hasonlítson rá simán észre lehet venni hogy honnan is való a kutya,nem fényes a bundája egy két helyen hullik is tele van féreggel élősködővel sovány,kedvtelen...........stb Sorolhatnánk holnap estig.Ezen a kölykön látszik hogy ápolva van és hogy érdeklődő.
3:Royal kutyatáp ami yorkikra is specializált kielégítően alkalmas a kutya táplálására,ha nem így lenne már rég kivonták volna a forgalomból!Nem reklámoznák A Kutya című havi magazinban amit a MEOE ad ki.
4:Egy kutyát fajtatisztákat is meg lehet vásárolni 20-50.000 között hiszen a tenyésztők is ebbe beletartoznak a kiállítók és a hobby tenyészetek is a hibás kutyákat áron alul adják hiszen nem tenyészthető,kiállításra nem alkalmas hobbi kutyának,barátnak,családtagnak nagyon is alkalmasak,így ez által olcsóbban adják őket.Tk-nélkül.
5:Nekem is van egy yorki kutyusom Nem Tenyésztőtől vettem,makk egészséges,1 éves volt ebben a hónapban,az állatorvos mindig megdicséri hogy milyen formás Yorkim van.Na szóval Tk-nélküli kölyök fajtatiszta ősöktől igenis Fajtatiszta állat csak annyi hogy nincsenek szaros papírjai nem tudom minek kellenek azok ha tudod hogy a szülők azok láttad a szülőket és csak hobbira kell a kölyök minek neki-TK,felvágás ként vagy hogy jaj nekem Fajtatiszta kutyám van.......Nem értem.
Utoljára meg a hobbi tenyésztő is tenyésztő csak nem viszi puccos kiállításokra a kutyáit,3-6 kutyája van 6 a max.Neki a kutyák egészsége és csodálata a fajta iránt a legfontosabb,nem azt mondom hogy a nagy tenyészetekben nem ez a módi csak annyit hogy azért olcsó a kutya a hobbi tenyészetekben mert nem rendelkeznek nagy felmenőkkel CACIB-győztesekkel.......stb
A kérdezőnek meg annyit hogy igazad van hogy nem írsz hiszen a hosszú író csak azt írja le amit itt látt:-Szaporító,Korcs,Agyonszaporított......!
Kedves Shacrament!
Én írom a hosszú válaszokat.Látom, tökéletesen tisztában vagy mindennel.
1. Basszus, és te milyen okok alapján tudod állítani az ellenkezőjét?Ránézel, és azonnal megmondod, hogy igen, ez a kutya tökéletes.Értem én, hogy el vagy szállva, mert neked is ilyen kutyád van és szereted. De azért még beismerhetnéd a yorkshire terrier utódlási statisztikájának borzalmas állását.
2.Ez nem mindig így van. Egy rejtett szívbajos kutya is érdeklődő, kedves és szép.Én láttam már kutyát a kiállítás kellős közepén elpusztulni, semmilyen előjel nélkül.A diszplázia sem kölyökkorban alakul ki.A genetikai betegségek 90 százaléka idősebb korban jön elő.
3. Nekem sincsen semmi bajom a Royal Caninnal,de tudod, ez úgy megy, hogy az a termék van a reklámban, amit megfizettek.
4.Persze, vannak áron aluli kiskutyák, de akkor miért nem ivartalanítja a kérdező?!
5. Lehet, hogy roha.t unalmas, de én akkor is kötöm az ebet a karóhoz, hogy a törzskönyv nélküli kutya nem lehet fajtatiszta. Tudom, hogy fáj érte a szíved, de ezt be kell ismerni.A szívemre teszem a kezem, és azt mondom, hogy a papírok egyáltalán nem fontosak egy kutya szeretetéhez.Ez így igaz.
6. Elképzelhető, hogy a szülőket láttad, és fajtatisztának ítélted őket.Szakember véleménye?Egy szakértő megmondja, hogy a kiskutya bármely felmenője keverék.A szülők nézhetnek ki tökéletesen, de nem tudhatod, hogy a nagyszülők milyenek voltak.Gondolom ennyire körültekintő te sem voltál.
7. Egyértelműen elfogult vagy.Attól, hogy védeni próbálod a "saját fajtádat", de attól még nem hagyhatod, hogy a kérdezővel egyetemben ennyire elhomályosult legyen a felfogásotok!!!
8. Bocsika, de a hobbi tenyésztőnek is kellenek kiállítási eredmények, hogy tenyésszemléje lehessen a kutyája!
). Egy rendes, visszafogott, nem pénzéhes yorki tenyésztőjének sincs több 3-6 kutyánál.
Nekem semmi bajom nem lenne, hogyha az összes yorkshire terrier hosszú szőrrel, tisztességes fajta standard szerint járkálna az utcán.Ez tipikus. Csak azért van a kutya, hogy villogjon a gazdi, hogy nekem is ilyen van, de fésülni is lusta!!!
Kedves kioktatómnak üzenem: Ha problémád van velem, vagy a válaszaimmal, írj nekem, és ne itt mocskolj úgy, hogy elvakultan pártolod a fajtát!
Igen ez így mind szép és jó de ezt sajnos csak te látod így.
Nem azért írtam ilyeneket mert védeni akarom a yorkit,mindegyik kutyára vonatkozik amit írtam.Én nagy kutyákat tartottam eddig(Német juhászt,Huskyt,Chow-chow)
ő nekem a yorki az első kistestű fajtám,és igen ezek a fajták lettek most nagyon felkapottak de ez nem azt jelenti hogy az összes beteges attól hogy mindenki erről beszél én ki merem állítani hogy nem mind ideggyenge,beteg az amit olcsón vesznek.Ja és hogy tisztába legyünk egymással azok a yorkik a betegesek amiket úgy hirdetnek hogy mini és az extra mini na ilyen hibába ne essen az ember hiszen ők az ideggyenge plusz a társai a betegségekben.Amúgy a diszplázia(csípőficam)nem túl gyakori a yorkiknál inkább a nagyobb testű kutyáknál Német Dog,Ír farkaseb...stb A rejtett szívbetegség igen előfordul de nagyon ritkán és egy alapos orvosi vizsgálat ki is mutatja ha gond lenne,na meg a térdficam ami ennél a fajtánál szóba jöhet az többnél előfordul mit a szívbetegség.Na ivartalanítás nem hiszem hogy a gazdi ne figyelne rá a kutyájára ha tüzel vagy olyan időszakba vannak a szukák akkor a kanra.Én személy szerint nem ivartalaníttatom ki a kutyámat tudok rá ügyelni.Ja és hogy ha úgy gondolod hogy unom a tk-ról a véleményeket akkor jól látod.
Persze, hogy ez nem igazság egy az egyben minden yorkira, hogy ideggyenge, de minél jobban szaporítják, annál jobban rosszabbodik a helyzet.Sok szerencsével lehet olyan kutyát választani, ami nem lesz, vagy kevésbé lesz beteges.
Amúgy meg nem kell nekemtámadni, hiszen már az első hosszú válaszomban kiemeltem, hogy már a tenyésztőnél lévő kutyák sem tökéletes egészségi állapotúak. Ezt csak azért említettem, mert a kérdező is kiugrott a bőréből, hogy a tenyésztőket istenítem, holott ez már az első válaszban kiütközött...
Nem nagyon értem, amit írtál,nem túl kivehetők a szavaid, de ha jó nyomon vagyok, akkor azt mondod, hogy a mini és extra miniként titulált kutyák betegek. Ez nem igaz.Nem törvényszerű. Lehet, hogy csupán csak a szaporító-hirdető hülye hozzá.Azok közt is lehet még jobbat pecázni, bár egy hozzáértő meg se nézi a hirdetést, ha az úgy kezdődik, hogy mini, vagy extra mini yorki eladó...
Persze, mindenki tud figyelni a kutyára, ha tüzel, vagy tüzelés van,de a nap 24 órájában nem lehet vele lenni, és ha az illető kérdező- mint írta- kertes házban lakik, egy ilyen kistestű kutya könnyen elszökik, hisz hívja az ösztön. De nem ez az egyetlen ivaros kutyákra veszélyt jelentő probléma, hisz minden szaporítószervi megbetegedés esélyét növeli az ivarosság.Mint ezt már korábban említettem.
Bocs, de engem egyáltalán nem érdekel, hogy mit unsz és mit nem. Én védem az igazamat.Persze, hogy melléd állnak a yorkicentrikusok és a Magyar Kutyázásban egyáltalán nem jártasak.
Így mellém is állnának páran, akik féltik a MEOE-t.Hiszen egy ország kutyázása számomra is szent.De ha megszűnne a MEOE, akkor a szaporítók is pofára esnének rendesen, mert a teljes fajállomány elkorcsosodna.
Ha valaki az elmúlt időben figyelemmel követte a Meoe-t, akkor tapasztalta, hogy nagy gáz van, hisz a nyár elején teljes megszűnés fenyegette ezt a szervezetet, pontosan a szaporítók miatt kialakult alacsony színvonal miatt.
Nekem is yorkim van!Nem tenyésztőtől vettem egy ismerősömtől
aki nem szaporító viszont szerette volna egyszer elletni a kutyusát azóta sem!5éves az enyém 7 hónaposan ivartalanították!Semmiféle betegsége nincs nyugodt kutya 2.5kg.Rövid a szőre mert ha nem kiállítási kutya minek hosszan és nem lustaságból mint itt valaki írta!
Van egy ism 80000-ért vette a yorkit 5 éve, törzskönyves és göndör szőre lett és 2szeres a füle mint egy normál yorkinak!Szóval a törzskönyv nem jelenti azt hogy tökéletes és egészséges kutyád lesz tehát nem biztosíték a törzskönyv!
Táp:Én is Royalal etetem de a diétás satietyvel mivel ivartalanított és semmi gondom a minőségével.
Ja és jó lenne ha a hosszú válaszoló már keresne más szórakozást magának mint itt ócsárolni a yorkikat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!