Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta kutya?

Éci55 kérdése:

Milyen fajta kutya?

Figyelt kérdés
Ajándékba kaptam és nem tudom milyen fajta.

2012. júl. 29. 19:30
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Ja és a hosszan válaszolónak igen ismerem a fajtát különben nem vágtam volna bele hogy ilyen kutyám van igaz szakértő nem vagyok de van egy ismerősöm aki az és nagyon sokat tanultam tőle is és könyvekből is mert itt semmit se lehet csak a lehúzás van na mindeggy ti csak ehhez értetek amúgy meg egy törzskönyves kutya is kaphat betegséget később de ti ezt csak tudjátok vagy a törzskönyves kutya immunis a betegségekre na mindeggy éljetek boldogan a törzskönyves kutyátokkal én ezzel is jól érzem magam és imádom és egy törzskönyves kutyára se cserélném el.
2012. júl. 29. 21:44
 22/41 petrusi ***** válasza:
72%

A hosszút író vagyok. Látom, neked aztán érdemes mondani bármit is.Lehet, hogy egészségesnek látod, de leírnád nekem szépen, hogy hány darab és milyen egészségügy vizsgálat és szűrés után állítod azt, hogy kicsattan az egészségtől?És akkor jön ez a mégis tudom,milyen fajta, meg minden.Tegyük fel, hogy elhiszem, bár nem tudom, hogy egy rendes kutyás miért ne ismerné fel ezt a fajtát.Minek tettél fel egyáltalán kérdést, ha nem bírod a kritikát.

Basszus, HA NINCS PÉNZED, NE LEGYEN KUTYÁD!!!Pénz nélkül ugyanis lehetetlen fenntartani egy kutyát! Megveszed neki a legolcsóbb kutyatápot, hacsak nem silány házikoszttal eteted.Ha pénz szűkében vagytok, akkor fogadj örökbe, max.5000 forintért. És ez sem a kutya ára, hanem ezzel támogatod a menhelyet. Ha mindenképpen kutyázni akartál volna, elmész a menhelyre, és kikutyázod magadat. És ne mondd azt, hogy nincs a közeledben menhely.

De úgy van, legyél büszke arra, hogy szégyen gyalázatra szaporítótól vásároltál! Veregesd meg a válladat is helyettem.Basszus, egy ilyen válasz után sírni lenne kedvem!Látod, ez a baj. A szaporítás miatt van neked is ilyen borzalmas nézeted. Még ha a dolgok után néztél volna , hogy hogy is kéne tartani egy kutyát. ÉS nem, nem sértődöm meg, nem jelentem a moderátoroknak, hogy azt mondtad rám, hogy IDEGGYENGE PATKÁNY(!!!) De persze, itt csak te lehetsz okos, de az eszedbe se jutott, hogy mit művelsz.A MEOE ÁLTAL ELISMERT SZÁRMAZÁSI LAPPAL NEM RENDELKEZŐ KUTYÁK NEM FAJTATISZTA EGYEDEK, HANEM CSAK FAJTAJELLEGŰ KEVERÉKEK!!!(De fogadjunk ezt se tudtad.)Szóval neked semmi jogod nincs azt mondani, hogy a te kutyád tökéletesen fajtatiszta az utolsó ükszülőig visszavezetve csak fajtatiszta ősei vannak!!!

Tényleg úgy tűnik, hogy nem vered a nyálad!Fogadjunk, azért tetted fel a kérdést, hogy dicsérjék, hogy milyen gyönyörű. Ez egyértelmű, ezért is ordítod le azokat, akik nem azt mondják, hogy milyen cuki habos-babos kutya.

Hát persze, egy ismerős az más!!!Az máris felér egy tanfolyammal, meg egy kis menhelyi tapasztalatgyűjtéssel. Most pont olyan vagy, mint egy 11 éves kislány. Azt hiszi, mindent tud a nemi életről,mert az osztálytársaitól már mindent tud. Pont ilyen félinformációkat tudsz a magadénak.

Hát hogy ne! Egy törzskönyves kutya is természetesen megbetegedhet, egy törzskönyves kutya sem már, mint a többi eb.Csakhogy a törzskönyves kutya felmenői ükszülőkig szűrve vannak, így kisebb az esélye a genetikai betegeskedésnek. Persze, egy törzskönyves kutya is ugyanúgy lehet bolhás, de nem lesz diszpláziás.

Nem fogod elhinni, de ezt azért írtam, hogy megóvjalak. Ha még a vásárlás előtt említetted volna, hogy ilyen kutya megvásárlására készülsz, akkor is le akartalak volna beszélni, mert lehet, hogy most a te magánvizsgálódásoddal azt mondod, hogy kutya baja nincs a yorkidnak, de lehet, hogy 3 év múlva már siratni fogod, és azt fogod hajtogatni, hogy nem látszott rajta, hogy problémái vannak.Minden jót!

2012. júl. 29. 22:05
 23/41 anonim ***** válasza:
Te jó ég!Szerintem téged kéne elvinni kivizsgálásra!!!Erre mondják hogy SZÁNALMAS VOLTÁL!!
2012. júl. 29. 22:12
 24/41 petrusi ***** válasza:
23-mas, miért voltam szánalmas?(hosszú válaszoló,22-es vagyok)
2012. júl. 29. 22:15
 25/41 anonim ***** válasza:
Majd ha lenyugodtál rájössz!
2012. júl. 29. 22:22
 26/41 A kérdező kommentje:
először is igen kell pénz egy kutyához de azt se mondtam hogy csóró vagyok másodszor royal canin yorki tápot kap harmadszor nekem mindegy hogy mit csinálsz jelentsd ha akarod de te se kell mindjárt minden kutyát aki nem tetszik le idegbeteg patkányozz negyedszer az ismerősöm kis kora óta foglalkozik kutyákkal és többet tanultam től mind te azt hinnéd ötödször te miért vagy olyan biztos a dolgodba hatodszor neked sincs igazad mert lehet egy kutya fajtatiszta attól mert nincs törzskönyve hetedszer én egyszer se állítottam azt hogy az én kutyám tökéletes nyolcadszor nem vitatkozom kilencedszer én csak arra voltam kiváncsi hogy felismerik-e hogy milyen fajta és nem ilyen okosoktól vártam hogy leírják a bibliát
2012. júl. 29. 22:40
 27/41 anonim ***** válasza:
"Csakhogy a törzskönyves kutya felmenői ükszülőkig szűrve vannak, így kisebb az esélye a genetikai betegeskedésnek." Na most akkor a yorkiknál kötelező a szűrés vagy nem?
2012. júl. 29. 23:58
 28/41 anonim ***** válasza:
61%
A royal canin nagyon gagyi táp(csak úgy másodlagosan). Majd csak akkor lesz drága a kutya mikor már kijönnek a betegségei, de nem biztos lehet szerencséd volt és egészséges és még hasonlítani is fog az adott fajtára (de ez ritka eset). Az egyik ismerősöm is bizonytalan helyről vett yorkie-t két probléma van vele 1., nem is hasonlít a fajtájára (pedig kölyöknek nagyon hasonlított) 2., nem győz állat orvoshoz járni vele, mert bőrproblémái és gerinc problémái vannak (az ideggyengeségről nem is beszélve)
2012. júl. 30. 07:49
 29/41 petrusi ***** válasza:
91%

A hosszút író válaszoló vagyok:

"Csakhogy a törzskönyves kutya felmenői ükszülőkig szűrve vannak, így kisebb az esélye a genetikai betegeskedésnek." Na most akkor a yorkiknál kötelező a szűrés vagy nem?

Kérdező-kommentelőnek: Egy kennelben, főleg ennél a fajtánál, szinte csak szűrt kutyákat találni-persze törvény nem írja elő, de egy lelkiismeretes tenyésztő tudja, hogyha szűretlen kutyákat pároztatsz, akkor van 50% esély, hogy az alomban lesz pozitív eredményű kutya.

Egyébként minden fajtánál jobb a szűrt a szűretlennél.Nem törvényszerű, de mondjuk: íratlan kötelesség, hogy a leendő gazdik a legnagyobb biztonságban tudják kedvencüket.:)

A kedves kérdezőnek pedig:

Most akkor megfordítom, amit mondtál:

Ezt írtad te:"nekem mindegy hogy mit csinálsz jelentsd ha akarod de te se kell mindjárt minden kutyát aki nem tetszik le idegbeteg patkányozz"

Ezt pedig én írom neked:nekem mindegy, hogy mit csinálsz,. csessz le,ha akarod,de te se kell mindjárt minden válaszolót aki nem tetszik, le idegbeteg patkányozz...

Elég érdekes azért, hogy egy szaporított kutyát max 50000-ért megvesznek a szüleid, de te nem villogsz vele, mégis futja royal caninre, pedig olcsóbban tudok neked mondani számos olyan tápot, ami középkategóriás ugyan, de még jobb is talán, mint a royal canin.

Az oké, hogy sokat tanultál tőle, de kötve hiszem, hogy gyakorlatod is van.

Azért vagyok biztos a dolgomba, mert tudom, mit tesznek a szaporítók és a támogató vásárlók a tisztességes, becsületes kutyásokkal.Például elvitted már ivartalanítani a kutyád?

Na, erről beszéltem. Drágám, ha egy kicsi fontosat tanultál volna az áhított ismerősödtől, nem támadnál rám azért, mert idéztem egy törvényt:A MEOE ÁLTAL ELISMERT SZÁRMAZÁSI LAPPAL NEM RENDELKEZŐ KUTYÁK NEM FAJTATISZTA EGYEDEK, HANEM CSAK FAJTAJELLEGŰ KEVERÉKEK!!!

Tényleg nem vitatkozol, ha a törvénybe is belekötsz!!

Látod, nem az ismerőstől kell tanulni a trükköket meg nevelési módszereket, hanem utána kéne nézni mondjuk a kutyatenyésztésnek, a szabályzatoknak. Mert ha fel lennél készülve, tudnád ezt a törvényt is.

Még mindig nem tudom felfogni,HOGY A MAI VILÁGBAN KI NEM ISMERNE FEL EGY YORKSHIRE TERRIERT?!Azt hiszed, ezzel túljártál volna az eszünkön?!

De tudod mit, ki mint vet úgy arat. Megvetted a szaporított kutyát, amiről az én válaszom előtt azt se tudtad, mi az a szaporítás-és szerintem még most sem fogtad fel.Szóval a szüleid megvásárolták,és szerencsétlenek nem tudják, hogy még mi várHAT rájuk!Tehát egy szóval sem mondom azt, hogy 100%, hogy beteg lesz, ugyanakkor 80% esélye van. Gondolom a szüleid azt hiszik, hogy te minden után utánanéztél, felkészültél, és azt hiszik, hogy semmi baja nem lesz a kutyának, mert csak azt az árkategóriát ismerik, amit te választottál-ötezertől ötvenezerig. Ha tenyésztőnél akartál volna kutyát, nem kaptad volna meg 100-200 ezres árkategóriából. Akkor talán szerencsétlen kutya jobban járt volna.

Apropó, hányszor viszed sétálni? Kertes ház, panel, vagy tanya? Fésülgeted, szoktatod a kozmetikához? Állatorvosnak mi volt a véleménye a kutyáról vagy az egészségi állapotáról? Chippje van?

De mindegy, te úgysem fogod fel, mit mondok...És ez a baj, hogy Magyarországon az emberek 30-40%-a ilyen felfogású.

2012. júl. 30. 09:17
 30/41 anonim ***** válasza:
ma 9:17- es teljesen igaz amiket írsz, csak annyit kérdeznék, hogy te tudsz olyan yorkshire terrier kennelt ahol szűrve vannak a kutyák?
2012. júl. 30. 09:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!