Milyen fajta kutya?
Kedves válaszoló!
A nyolcadik író vagyok, aki szerint agyonszaporított yorkshire terrierről van szó.
Ezért írtam azt, amit:
1. A yorksihre terrierből a fajtán belül már tenyésztőknél is(!) rengeteg idegrendszer-problémás kutyák vannak. Az egészségről pedig nem is kell beszélnem: hörghurut, nyitott szájpadlás, számos fogprobléma,szürkehályog,bőrproblémák,izületi betegségek,alacsony vércukorszint,allergia,portoszisztémás sönt stb. és fogadjunk, hogy az utolsóról azt se tudod, eszik-e, vagy isszák...
2. Az interneten nem kennelből, igazi tenyésztőtől árult kutyák 50-60%-a nem fajtatiszta.
3.A tiéd sem törzskönyves, mert ha az lenne, tudnád, milyen fajta.Így a te "jóakaród" is csak támogatta a szaporítók munkáját, hogy minél több kárt okozzon a magyar kutyázásnak.
4. Ez a fajta 5 évvel ezelőtt egy elegáns, egészséges, visszafogott tenyésztésű, normális kutya volt. Hosszú szőrrel, naponta ápolva. Ehhez képest a mai helyzet borzalmas. Divatból tartják őket, és nem veszik őket kutyaszámba. Nem tudok úgy elmenni az utcán, hogy ne találkozzak legalább egy agyonkényeztetett, minél rövidebbre kopasztott ruhakiegészítővel.
5. Nap mint nap jönnek az olyan kérdések, hogy nincs itthon kutyasampon, jó lesz majd a humán tusfürdő,ennek a yorkinak nem áll fel a füle, pedig a fajtatisztának fel kell hogy álljon,meg hogy "ezt a kutyát az expresszen vettem sok pénzért, fajtatiszta yorki, de az állatorvos nem ért hozzá, mert azt mondja, hogy egy keverék".
6. Nincs ma már olyan hirdetési portál, ahol nem lehet olyat olvasni, hogy mini és extra mini yorkik eladók. Könyörgöm, NINCS OLYAN, HOGY MINI YORKI. Ez a kutyafajta csak egy méretben létezik, de az ilyen okos, kutyaszakértő szaporítók feltalálják a végére azt a fajtát is.
7.Egyáltalán, te hogy kaphattál kutyát?! Azt se tudod, mi fán terem a kutya. Nem ismersz fel egy yorkshire-t? Mondhatom, te is nagy szakembere vagy a kutyának.Még azt sem tudod, mi az a szaporítás. Méghogy én tartottam-e a gyertyát. Érdekelne, milyen gondolataid vannak erről a fogalomról.
8. A sok okos válaszoló sem ismeri se a fajtát, se a tenyésztéshez, kutyatartáshoz való alap dolgokat.A patkányos válaszolóval meg egy hullámhosszon vagyok, mert igenis a mai "áltenyésztőknek " sikerült azt faragnia belőle. A 17 válaszolóval is egyetértek. Pont erre gondoltam.
Szóval olvasd el ezt, kedves nagyratartott, ártatlan, szakértő kérdező, és majd utána osszál engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!