Hogyan lehet a kutyából kitörölni egy rossz élményt?
"Látod, ez meg sem fordult a fejemben, hogy a simogatástól azt hiheti, hogy ügyes, amiért haza akar rohanni."
Nem azt hiszi, hogy ügyes, hanem megerősíted benne, hogy jogos az aggodalma, tényleg vészhelyzet van, hiszen vigasztalod. Valószínűleg a viselkedésed is megváltozik, amikor odaértek, ahonnan vissza szokott fordulni, feszültebb leszel, a kutya ezt is megérzi, reagál rá, megtorpan, te pedig ilyenkor megsimogatod és hazaengeded, vagyis minden alkalommal megerősíted benne, hogy tényleg veszélyes továbbmenni, hiszen te, a falkavezér sem mész tovább. Ilyenkor szükség van szelíd erőszakra, mielőtt odaértek, ahol meg szokott állni, erőltess magadra határozottságot, lendületesen, gondolkodás nélkül menj tovább 1-2 métert, ne engedd a kutyát megállni. Aztán minden külön szertartás nélkül fordulj meg és indulj vissza. Pár alkalom után a világ végéig is elmehettek:) Ezt a tanácsot én is itt kaptam hasonló problémára, és csodákat tett velünk.
5. vagyok.
Igazából nem kis gázolás volt, hanem elég súlyos, belső vérzés meg egyebek. A szomszéd félrelépett a kapunál, hogy a kutya kifuthassa magát az utcán mert úgyis visszajön. Szerencsére túlélte. Remélem igazad lesz a sétával, bár ezek után nem szeretnék póráz nélkül kísérletezni. Bocs az OFFért.
Az a lényeg, hogy megmaradt, szerencsére műteni sem kellett, bár nem is merték az altatási kockázatok miatt. Féltek a tüdőembóliától.
Neked viszont sok sikert a kutyához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!