Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet a kutyából...

Hogyan lehet a kutyából kitörölni egy rossz élményt?

Figyelt kérdés
Befogadtunk egy kutyust, akit az előző gazdája kétévesen elvitt a közeli erdőbe, és ott elengedte. Most már egy éve nálunk van. A probléma a sétával van. Imád elindulni, alig tudom rárakni a pórázt, annyira ugrál örömében (foxi), de amint nagyjából két utcányit eltávolodtunk a háztól, mániásan haza akar jönni. Hiába próbálom ilyenkor megsimogatni, pánikszerűen rohan haza, képtelenség más irányba vinni, annyira húz. Hogyan tanítsam meg neki, hogy jöhet velem bármilyen messzire, nem akarom sehol elhagyni?

2012. júl. 26. 22:44
1 2
 11/14 Andizsuzsi ***** válasza:

"Látod, ez meg sem fordult a fejemben, hogy a simogatástól azt hiheti, hogy ügyes, amiért haza akar rohanni."

Nem azt hiszi, hogy ügyes, hanem megerősíted benne, hogy jogos az aggodalma, tényleg vészhelyzet van, hiszen vigasztalod. Valószínűleg a viselkedésed is megváltozik, amikor odaértek, ahonnan vissza szokott fordulni, feszültebb leszel, a kutya ezt is megérzi, reagál rá, megtorpan, te pedig ilyenkor megsimogatod és hazaengeded, vagyis minden alkalommal megerősíted benne, hogy tényleg veszélyes továbbmenni, hiszen te, a falkavezér sem mész tovább. Ilyenkor szükség van szelíd erőszakra, mielőtt odaértek, ahol meg szokott állni, erőltess magadra határozottságot, lendületesen, gondolkodás nélkül menj tovább 1-2 métert, ne engedd a kutyát megállni. Aztán minden külön szertartás nélkül fordulj meg és indulj vissza. Pár alkalom után a világ végéig is elmehettek:) Ezt a tanácsot én is itt kaptam hasonló problémára, és csodákat tett velünk.

2012. júl. 27. 08:10
 12/14 anonim ***** válasza:

5. vagyok.

Igazából nem kis gázolás volt, hanem elég súlyos, belső vérzés meg egyebek. A szomszéd félrelépett a kapunál, hogy a kutya kifuthassa magát az utcán mert úgyis visszajön. Szerencsére túlélte. Remélem igazad lesz a sétával, bár ezek után nem szeretnék póráz nélkül kísérletezni. Bocs az OFFért.

2012. júl. 27. 09:32
 13/14 A kérdező kommentje:
Hú, sajnálom, ez tényleg durva, nekünk csak az egyik lábát kapta el egy kicsit az autó, és a bőre sérült csak, az sem vészesen. Nagyobb horzsolás volt. Jöttek hozzánk vendégek autóval, és eléjük rohant a kis bolond.
2012. júl. 27. 11:53
 14/14 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy megmaradt, szerencsére műteni sem kellett, bár nem is merték az altatási kockázatok miatt. Féltek a tüdőembóliától.

Neked viszont sok sikert a kutyához!

2012. júl. 27. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!