Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezt tényleg így tanítják?

Ezt tényleg így tanítják?

Figyelt kérdés

Elvittem a yorkimat egy kis "fazonigazításra" kozmetikushoz.

Mire visszaértem teljesen lenyírta a hátán a szőrt (2,5 mm-re), alul meg

meghagyta lógni.

"Westie fazon"-ra nyírta.

Állítása szerint az összes yorkit így kell nyírni, mert melege van, és ezt így tanítják az iskolában is, ahol tanult.

Nem is tudja másképp levágni.

Ez létezik?

A yorkshire terrier egy hosszú szőrű fajta, nem? Nincs olyan sokat kinn a napon, árnyékban sétálunk. Nem is engedném ilyen hőségben sétafikálni.

Én úgy tudtam, náluk a szőrnek "célja" van.

Nyáron hűt, télen fűt.

Hozzáteszem, a város legjobb hírű kozmetikája, mindenki oda hordja a kutyáját...

Mi a véleményetek? Én gondolom rosszul?

2009. júl. 16. 07:57
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Azért vitted kozmetikushoz, hogy levágja a szőrét. Nem? Így is van rajta szőr. ;)

Az meg, hogy milyen fazonra nyírta le, már mindegy. Ha nem tetszik, vágasd le a hasáról is a szőrt. Úgyis megnő.

2009. júl. 16. 09:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem azért vittem, hogy megnyírja. A pofiján és a tappancsain kellett volna rendbe raknia azőrt, meg levágni a körmeit (amit viszont nem csinált meg) ezt meg is beszéltünk.

Nem mondtam, hogy nyírja is meg!

2009. júl. 16. 09:34
 3/4 anonim ***** válasza:

szia!

nos, először is, remélem utána megcsinálta, amit kértél, egyébként ha profi, ő biztosan jobban tudja, bár szerintem is hosszabnak kéne lennie a szőrnek...

de így a kutyinak is jobb, csak az a baj, hogy nem azt csinálta amit kértél, de amugy úgy tudom, van ilyen fazon.

2009. júl. 16. 18:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát ez esetben én ki sem fizettem volna semmit, hiszen nem azt csinálta, amit kértél tőle. Ezért utálom a fodrászokat is, két centi vágást kérsz és olyan "csodával" a fejeden jössz ki, hogy legszívesebben zacskót húznál rá.

Tehát jelenleg nem az a kérdés, hogy hogy kell nyírni a yorkit, hanem hogy miért nyírt, ha nem ezt kérted? Szerintem válts kozmetikust, kérdezd meg a tenyésztőt, akitől vetted a kutyát (neki értenie kell hozzá), és majd kiderül az igazság.

A szőr elvileg tényleg hűt nyáron, de hogy az ilyen túltenyésztett fajtánál, mint a yorki, tényleg megmaradt-e ez a funkciója, arra nem mernék egyértelmű igennel válaszolni. Mindenesetre megsülni valószínűleg nem fog, tehát hosszún is jó lesz neki az a szőr nyáron. Azt meg úgyis látod, ha amiatt van melege, és akkor nincs mese, úgyis nyírni kell.

2009. júl. 16. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!