Ezt tényleg így tanítják?
Elvittem a yorkimat egy kis "fazonigazításra" kozmetikushoz.
Mire visszaértem teljesen lenyírta a hátán a szőrt (2,5 mm-re), alul meg
meghagyta lógni.
"Westie fazon"-ra nyírta.
Állítása szerint az összes yorkit így kell nyírni, mert melege van, és ezt így tanítják az iskolában is, ahol tanult.
Nem is tudja másképp levágni.
Ez létezik?
A yorkshire terrier egy hosszú szőrű fajta, nem? Nincs olyan sokat kinn a napon, árnyékban sétálunk. Nem is engedném ilyen hőségben sétafikálni.
Én úgy tudtam, náluk a szőrnek "célja" van.
Nyáron hűt, télen fűt.
Hozzáteszem, a város legjobb hírű kozmetikája, mindenki oda hordja a kutyáját...
Mi a véleményetek? Én gondolom rosszul?
Azért vitted kozmetikushoz, hogy levágja a szőrét. Nem? Így is van rajta szőr. ;)
Az meg, hogy milyen fazonra nyírta le, már mindegy. Ha nem tetszik, vágasd le a hasáról is a szőrt. Úgyis megnő.
Nem azért vittem, hogy megnyírja. A pofiján és a tappancsain kellett volna rendbe raknia azőrt, meg levágni a körmeit (amit viszont nem csinált meg) ezt meg is beszéltünk.
Nem mondtam, hogy nyírja is meg!
szia!
nos, először is, remélem utána megcsinálta, amit kértél, egyébként ha profi, ő biztosan jobban tudja, bár szerintem is hosszabnak kéne lennie a szőrnek...
de így a kutyinak is jobb, csak az a baj, hogy nem azt csinálta amit kértél, de amugy úgy tudom, van ilyen fazon.
Hát ez esetben én ki sem fizettem volna semmit, hiszen nem azt csinálta, amit kértél tőle. Ezért utálom a fodrászokat is, két centi vágást kérsz és olyan "csodával" a fejeden jössz ki, hogy legszívesebben zacskót húznál rá.
Tehát jelenleg nem az a kérdés, hogy hogy kell nyírni a yorkit, hanem hogy miért nyírt, ha nem ezt kérted? Szerintem válts kozmetikust, kérdezd meg a tenyésztőt, akitől vetted a kutyát (neki értenie kell hozzá), és majd kiderül az igazság.
A szőr elvileg tényleg hűt nyáron, de hogy az ilyen túltenyésztett fajtánál, mint a yorki, tényleg megmaradt-e ez a funkciója, arra nem mernék egyértelmű igennel válaszolni. Mindenesetre megsülni valószínűleg nem fog, tehát hosszún is jó lesz neki az a szőr nyáron. Azt meg úgyis látod, ha amiatt van melege, és akkor nincs mese, úgyis nyírni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!