Hogyan tanítják meg a kutyáknak azt, hogy védje meg adott esetben a gazdáját?

Nem véltetlenül nem teszik ezt közkinccsé, hanem azért, mert veszélyes játék ilyesmit otthon csinálni.
Ellenőrött körülmények között, pályán, örző védő segéd segítségével tantják meg neki, a zsákmányösztönre, és a védőösztönre alapozva.
De itt nem az a lényeg, hogy a kutya támadjon, hanem hogy a kutya csak a gazda parancsára támadjon, és parancsra eresszen is.
Itt van egy videó egy edzésről: http://www.youtube.com/watch?v=FSiAQps5Dpg

Szerintem menj kutyasuliba, mert az egyéni akciók nem vezetnek jóra. Egy kutyát előbb kell megtanítani az "ereszd" vezényszóra, mint a "fogd"-ra.
Ha becsibészeled és rosszul, akkor veszélyessé válhat mindenkire.
A kutyasuliban megtanítják szót fogadni, mert ez az első és utána jöhet a támadások elhárítása.
De ne vedd félvállról, mert a kutya csőre töltött pisztoly ám. És ha elsül, annak egyedül a kutya látja kárát.

Egy pályán jól dolgozó sportkutya, közel sem biztos, hogy "éles" helyzetben is megvédi a gazdát.
Vannak olyan segédek, akik idegen helyen , rejtett karral támadnak a személyre. Az a kutya, amelyik akkor rögtön reagál ,jó.

Ha ilyesmire akarod tanítani a kutyádat,akkor a legjobb,hogyha elmész vele egy kutyaiskolában,ahol ezt ellenőrzött körülmények között, szakértők segítségével elsajátíthatja a kutyus.
Ennek ellenére nem biztos,hogy javasolnám ezt. Szép dolog ugyan a kutyától,hogyha megvéd téged,de nem megfelelő képzettség esetén(nem csak őrzővédőre gondolok) kifejezetten veszléyes helyztek állhatnak elő.
Ezen kívül,hogyha a kutyád megvéd téged,az fegyverhasználatnak minősül. Szóval konkrétan csak akkor védhetne meg,ha pl késselvagy teszemazt boxerrel támadnak rád. De ugye ilyennek a kutyát se tenné ki az ember,másfelől,ha ez nem így van,akkor annak komoly következményei is lehetnek

1. vagyok
az én kutyám is már védett meg mint írtam. csak láttam hogy neked is kistestű kutyád van. hát nekemis:D egy yorki és ő is imád hősködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!