Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A pulinak jó vagy rossz ha...

A pulinak jó vagy rossz ha lenyírjuk a szőrét?

Figyelt kérdés
2009. júl. 15. 18:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%
A puli szőrét nem szokták lenyírni. A szeme előtti szőrt pedig egyesenesen TILOS, mert a kutyus megvakul!
2009. júl. 15. 18:22
 2/11 anonim ***** válasza:
70%
csak akkor azt nem értem, hogy a kozmetikusok miért hirdetik a pulik nyírását ha nem szabad.
2009. júl. 15. 18:29
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Szia!Nekünk is volt pulink és nyírva sokkal jobban érezte magát és nem vakult meg!
2009. júl. 15. 19:00
 4/11 anonim ***** válasza:
93%

A pilit (és más hosszúszőrű kutyákat) a szőrük védi a melegtől és a sugárzástól, ami ellen a bőrük nem tud védekezni.

Ha levágják a szőrét, akkor sokkal inkább melege van nyáron (és fázik télen) A szőr úgy működik mint egy természetes klímaberendezés.

Sajnos rossz szokás, hogy a hosszűszőrű kutyák szőrét levégják, esetleg olyan rövidre, hogy a bőrüket is érheti a napsugárzás, ami ellen így semmi védelmük nincs és nagyon könnyen rákot kapnak.

Tehát ne vágjátok le a szőrét, azzal együtt sokkal jobban érzi magát.

(Az, hogy a szeme előtti szőr nélkül megvakul csak egy hiedelem, de valóban nagyobb az esélye a hályog kialakulásának, hiszen a napsugarak ellen a szeme sem tud védekezni, hiszen évszázadokon át védte a szemét a szőr a közvetlen napsugárzástól)

2009. júl. 15. 19:11
 5/11 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Nekem is pulim van, ráadásul fekete, így a nagy melegben el lehet képzelni, hogy szenved. Én meg szoktam nyírni, kivéve a szeme előtt. Ott tényleg nem szabad levágni, mert a szeme nincs hozzászokva az erős fényhez, meg gyenge a kötőhártyája is. Szerintem jól teszel vele, ha megnyírod, persze ne vidd túlzásba, azért ne legyenek rajta kopasz területek. Viszont ha hosszabb ideig nincs vele foglalkozva, akkor nemezesedik/csomósodik a szőre, attól meg csak vágással lehet megszabadulni. Na meg sok helyen megvastagszik a szőre, azt meg nem lehet könnyű cipelni+ a bolhák is imádják. Szóval sztem nyírd nyugodtan, kivéve a szeménél. Megkönnyebbül majd, akárcsak a juhok ilyen esetben. Őket is nyáron nyírják, hisz ekkora bundában elviselhetetlen a hőség.

2009. júl. 15. 19:15
 6/11 anonim ***** válasza:
66%
Persze, megnyírhatod, de ne teljesen rövidre, a napfény semmiképp ne érje a bőrét, esetleg annyit, hogy szebbnek, egészségesebbnek tűnjön. Legjobb, ha elviszed kutyakozmetikába, ha nem is csináltatod meg, tanácsot kérhetsz, hogy egyedül is meg tudd nyírni.
2009. júl. 15. 19:33
 7/11 anonim ***** válasza:
45%
A pulit a juhászok igenis szokták nyirni.Amikor a juh nyájat nyirják akkor nyirják a puli szörét is.Ez ha jol tudom az utolso fagyosszentek körül van.Mire kezdödik a tél addigra ujra kinö a kutya szöre.
2009. júl. 16. 00:24
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Hát gondolom a juhászok értenek is hozzá, ha egy kalap alá veszik a kutyát a juhokkal, régebben az emberek még butábbak voltak és azt gondolták, hogy jajj mekkora bundája van nyírjuk meg.
2009. júl. 16. 12:51
 9/11 anonim ***** válasza:
38%
A juhászok nem butaságbol nyirták a kutyát.Láttál már pulit közelröl?A puli sok más kutyával ellentétben nem vedli le a szört hanem növeszti.Ha nincs állandoan fésülve nemezesedik a szöre,csunyán csimbokokban log.Ha ez tele megy réti bogáncsal,elég nehezen viseli,a komfortérzetére is kihat,szerinted mennyire lesz aktiv a munkában.Én nem vagyok juhász de mi minden tavaszal levágtuk a szörét,és mire jöttek a hüvös idök gyönyörü subája lett ujra.
2009. júl. 16. 20:34
 10/11 anonim válasza:
55%
A mienknek több okból nyírva van a szőre. Öröm látni azt a boldogságot amikor készen leugrik a fodrászasztalról:D Ő imádja:D
2009. júl. 26. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!