Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya gondolkodik vagy...

A kutya gondolkodik vagy idomítva van?

Figyelt kérdés
Egy tanárom mondta hogy a kutyák nem képesek gondolkodni(valami kutatás alapján). Nekem is van kutyám, emlékszik eseményekre és olyan dolgokat csinál amik arra utalnak, hogy gondolkodik. Akkor hogy is van ez?
2009. júl. 15. 18:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy kutya nagyon okos. Biztos vagyok benne hogy gondolkodik.
2009. júl. 15. 18:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
én nem vagyok orvos, csak egy átlagos kutyatulajdonos. És meggyőződésem, hogy a kutya gondolkodik. Az egyik dolog, ami miatt gondolom, az álom. biztos láttál már olyat, hogy a kutya fut álmában vagy ugat. Na most ha álmodik, akkor vannak gondolatai...vagy nem? :D
2009. júl. 15. 18:20
 3/9 anonim ***** válasza:
67%

ennél nagyobb hülyeséget nem hallottam :D

és egy kutya akit nem lehet idomítani? az nem gondolkodik vagy is..? nem él?

2009. júl. 15. 18:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A kutyáknak is lelke van...
2009. júl. 15. 18:46
 5/9 anonim ***** válasza:
14%
Lehet, h. gondolkodik, de szerintem csak a tapasztalataira támaszkodik, és nagyon jól emlékszik dolgokra.
2009. júl. 15. 19:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A kutya okos állat 100 szót megért,attól függ mennyit foglalkoznak vele.Az én kutyám amikor kicsi volt és én aludtam éjszakás műszak után ,arra ébredtem,hogy a nappaliba

"dolgozik" a kanapén .Láttam az árnyékát,csak úgy dagasztotta a két mellső lábával.Kiszóltam neki:látlak mit csinálsz! erre megállt egy két másodpercre ,odasomfordált az

ajtóhoz és nyakát kinyújtva kinézett! Gondolom azért jól hall-e meggyőződött róla tényleg látom -e. Hát mi ez ha nem gondolkodás?

2009. júl. 15. 20:25
 7/9 anonim ***** válasza:

A kutya emberi értelemben nem gondolkozik!

Ez viszont nem zárja ki, hogy érző , értelmes lény, aki helyzetekhez, tanult dolgokhoz köthetően viselkedik. Ami aszociáció, társítás, de nem tudatos töprengés, és gondolkozás.

Persze sok ember se gondolkozik, ezért némelyik kutya sokkal értelmesebbnek tűnik, mint az ember.

2009. júl. 15. 21:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Én akkor látom hogy azért valami kattog a kis fejében,amikor mondjuk vacsi idő van,az utcán meg történés, és mondom hogy "na akkor vacsizzunk" és jön oda,aztán félúton néz rám, néz ki, néz rám, néz ki hogy mit is csináljon,hogy most akkor melyik is fontosabb.:D
2009. júl. 16. 15:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Gondolkodás nélkül nem lehet olyan bonyolult feladatokra tanítani a kutyát, mint pl. a vakvezetés, nyájterelés meg hasonlók. Ezek nem olyan motorikus funkciók, mint mikor a csiga behúzódik a házába. Ahhoz nem kell gondolkodás, de az intelligens parancsmegtagadáshoz, amit pl. egy vakvezetőtől elvárnak, ahhoz kell.

A kutatásokról meg csak egy apró, ám szemléletes vicc:

Kutató fog egy hangyát, leteszi az asztalra. Rákiabál, az elszalad. Ezt megismétli párszor, mindig ugyanaz az eredmény. Letépi a lábait, rákiabál, nem megy sehova. Fljegyzi: "A hangya lábak nélkül süket."

(Nem pontosan így van, de a lényeg remélem, átment :P)

2009. júl. 16. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!