Csak én látom így a dolgokat? (hosszú)
Sziasztok!
Nem akarok én itt filozofálni,csak van egy dolog ami egy kicsit bántja a csőrőmet.
Pár éve elkezdtem komolyabban kutyázni. Ez nálam annyit tesz,hogy kiállításokra járok,munkaversenyekre járok,rendszeres kapcsolatot tartok más kutyásokkal,külföldi kutyásokkal,és persze tanulok a "fajtámról".
Na most ez mind szép és jó,csak van egy dolog ami kicsit furcsa számomra.
Miért van az,hogy a közösségből kizárják azokat a kutyásokat,akiknek a kutyái nem rendelkeznek törzskönyvvel,vagy ha rendelkeznek és nem épp a legszebbek/legjobbak?
Lehet túl durva kifejezés ez,hogy kizárják,de szerintem így van. Pl. fórumokon,mindig velük foglalkoznak a legkevesebbet,senki nem reagál a képeikre,hozzászólásaikra.
Velem volt olyan,hogy megpróbáltam beszélgetni az ilyen emberekkel,utána a többi kutyás elkezdett ezzel viccelődni ezzel.
Meg ha feltesznek egy hülye kérdést,akkor nem válaszol nekik senki,hanem mindenki lehurrogja őket. De persze,honnan is tudhatná az az ember,amikor nincs aki elmondja neki?
Élőben hasonló a helyzet,kinézik azokat akiknek nem papíros vagy jó vérvonalú kutyái vannak.
És sajnos a tenyésztők is szép számmal akadnak,akik így bánnak ezekkel a kutyásokkal,pedig a tenyésztőknek ezek a későbbiekben akár vevők is lehetnek,de ha így megutáltatják velük a fajtát és a kutyázást...
Tudom én,hogy az is lehet a baj,hogy a legtöbb ilyen fillérekért veszi szaporítótól.
És ezt nem csak annál a fajtánál látom,amelyikkel én foglalkozom.
Szoktam olvasni redszeresen fórumokat,és mindenhonnan látom "kihullani" az ilyen kutyásokat. Egy-egy marad,de alig irogatnak.
Viszont van olyan fajta aminél ez nem igaz,és ezt nagyon jó látni. :)
Egy példát mondok,pl a pittesek. Olyan jól megférnek egymás mellet azok akik komolyan kutyáznak,kintről hoznak be drága kutyákat és azok akiknek nem olyan jó vonalúak a kutyái.
Na mindegy,ez csak az én véleményen,lehet egy része hülyeség,de itt a nagy névtelenségben felmertem tenni a kérdést :)
A lényeg,amit kiszerettem volna hozni ebből az egészből: Több összetartás lenne szükséges a kutyások között! Pláne akik ugyanolyan fajtát tartanak.
Nem csak te látod így. Az még a jobbik dolog amikor elmondják az olvtársak a véleményüket egy-egy kutyáról, lehet ezt építő jelleggel is tenni, hogy utánna miért rekesztik ki a kevésbé jó kutyákat azt nem tudom. De ami szerintem rosszabb, az az hogy bizonyos fórumokon meg olyan negédes mézes mázos hangult uralkodik el, h szinte csak azt lehet olvasni, még a csúnya kutyákra is azt mondják, hogy húúú de szép édibédicukimuki. Ez sem jobb. Itt ha valaki felkavarná az állóvizet balhé lenne. Egyébként a tenyésztők zöme azért klikkesedik, fikáz, mert nem az ő kölykük van a fikázottnál... és az a szomorú, h ez még csak a felszín, mélyebben sokkal durvább. Tulajdonképpel, lehet hogy azzal, h bunkón viselkednek, azzal elriasztják az embert de ez nem biztos h árt. Lehet még jót is tesznek vele ha nem engedik bele az általuk gerjesztett mocskolódásba.
Az összetartás meg egészen addig működik amíg mindenkinek ugyanaz a célja. Amint egyéni érdekek lesznek az emberek többsége ezt fogja előtérbe helyezni, és elkezdődnek az ellentétek, a mocskolódások, a sértődöttségek. Összetartás addig van amíg mindenki magárahúzza a birkajellemet, és nincsen önálló akarata, véleménye, hanem hallgat azokra akik megmondják, hogy miről-kiről-mit kell/nagyon ajánlott gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!