Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikortól kell a kutyát pórázra...

Mikortól kell a kutyát pórázra szoktatni?

Figyelt kérdés

Van egy 2 hónapos kutyám és ha felteszem rá a pórázt és kiviszem az utcára, leül és nem megy sehova.

Lehet h túl hamar akartam pórázra szoktatni? hagyjam még ezt az egészet, várjam meg amíg nagyobb lesz és akk vigyem majd pórázon sétálni? egyébkén havanese a fajtája és hámja van / a fressnapf-ba ezt ajánlották neki/

a ti kutyátok mennyi idősen ment önállóan pórázon?

2012. júl. 19. 21:17
 1/9 anonim válasza:
0%
kösd ki láncra kb 2 napig csak úgy hogy ne tudja magát feltekerni
2012. júl. 19. 21:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát én a rotimat kb 6 hónaposan kezdtem el pórázon sétáltatni, előtte nem volt rá szükség. Mondjuk ezzel el is b@sztam, mert piszok nehéz volt abban a korban megtanítani neki a normális sétálást. Muszáj rászoktatnod, ha nem megy sehova, akkor te sem mész sehova, vagy kösd ki valahova és hagyd ott, de azért messziről figyeld. Előbb vagy utóbb kénytelen lesz megszokni, hogy nem lehet mindig szabad.
2012. júl. 19. 21:32
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
2 hónapos kutyát még ne sétáltass. Pisi/kaki és gyorsan irány fel a lakásba! Lakásban rakd rá a pórázt, adj neki jutalomfalatot, majd menj távolabb, hívd magadhoz, megint jutalomfalat és hagyd, had mászkáljon úgy, hogy húzza maga után. Utána ugyanez lent is, ha megy, akkor vedd fel a pórázt és szólj rá, ha harapdálná stb.
2012. júl. 19. 21:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Egyébként a nyakörv is megteszi, azért mert pici, nem kell rá hám, a hámmal csak azt tanulja meg, hogy húzhat.
2012. júl. 19. 21:41
 5/9 anonim ***** válasza:
93%
Már most lehet rászoktatni a pórázra. És sétáltatni is szabad, ha nem olyan lepra helyen laksz, mi tele van oltatlan és beteg kutyákkal és nem engeded, hogy fölegyen mindent a földről. De amíg nem megy pórázon, addig érdemes csak a lakásban próbálkozni. Ráteszed a pórázt és hagyod, hogy húzza maga után. Ha már megszokta, akkor megfogod és úgy mész utána. Ha már ez is megy, akkor te irányítod, hogy merre mentek. Végül lemész az utcára és sétáltok.
2012. júl. 19. 22:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Nehogy kikösd, nehogy húzza maga után a pórázt, akkor azt tanulja meg csak, hogy húzhatja... Leviheted, de csak 5-10 percre. Mikor látod, hogy kedvetlen, akkor vidd haza. Karikákra vágott virslit végy a bal kezedbe, bal oldalt van a kutya, jobb kezedben a póráz, tedd a virslit az orra elé, és ha szépen megy a lábad mellett, akkor add oda neki (a pórázt ne feszítsd). Ne szidd le, ha nem figyel rád, ha húz, állj meg, és ne menj tovább, lássa, hogy nem jut előbbre, csak ha melletted megy. Ha leül, és nem jön, csalogasd a kajával, mondd, hogy "gyere, gyere" + a nevét! Én 2,5 hónaposan kezdtem, már elég szépen megy, csak az emberek, kutyák még elvonják a figyelmét, de még nagyon pici, majd kialakul.
2012. júl. 20. 09:16
 7/9 anonim ***** válasza:

6 hetes kortól szoktuk szoktatni a kicsiket. Először ráteszem leveszem, utána ráteszem kajával megyünk pár lépést megint leveszem, minden nap kicsit, fokozatosan...

7-8-9 hetes korukra már szépen jönnek pórázon. Hám felesleges nem tudod irányítani és a szőrét is koptatja a sűrűn használod!

Vegyél felvezető pórázt annak súlya sincs :-) ha azzal szépen megy már utána nyakörvben is simán közlekedik!

Szobában , előszobában érdemes gyakorolni, gondolom az oltásai még nincsenek meg ne vidd le !

2012. júl. 20. 09:23
 8/9 A kérdező kommentje:

kikötni biztos nem fogom, mert a kikötésnek semmi köze sztem a sétáltatáshoz, és meg is bolondulna szegény...

a többiek válaszát pedig köszönöm, és ki fogom próbálni... remélem valahogy sikerül pórázra szoktatnom.

2012. júl. 21. 11:28
 9/9 anonim válasza:
Én 3 és fél hónaposan kezdtem el pórázhoz szoktatni a Border-Collie kan kutyámat. Arra figyelj hogy kiskutyánál maximum 5percig lehet sétálni mert utána úgyis megunja, minnél nagyobb lesz annál többet sétálj vele pórázon és mindig adj neki jutifalatot mert fontos a pozitív megerősítés.
2016. júl. 30. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!