Mennyi idő nyakörve és pórázra szoktatni egy kutyust?
Nekem kb. negyed óra volt..
Rátettem a kutyámra, lassan elindultunk, ő elkezdett vergődni a földön, rágni a pórázt, hemperegni, szó szerint ott szenvedett a földön. Aztán mikor felállt akkor nem volt hajlandó elindulni, rángatta a fejét és hasonlók...
Szóval az egy vicces történet volt, de megoldottuk. Kb. negyed óra múlva már kint sétálgattunk az utcán :D
Még annyi: a nyakörvet hagyd rajta otthon is, amikor játszol vele vagy ilyesmi, hogy megszokja és séta közben ne azzal legyen elfoglalva, hogy valami van a nyakán. Vakarózni meg pörögni fog, de majd hozzáedződik.
A séta meg se-perc alatt megy, egy marék jutalomfalat meg némi türelem kell csak. (Eleinte minden hulló falevelet és elhaladó autót meg fog nézni magának, amihez persze megáll, hogy végiggondolja a dolgokat).
Jó, rendben. Igazából úgy gondoltam, hogy nem veszem le róla a nyakörvet, csak fürdetésnél. Az nem probléma, ugye?
És az első séták alkalmával még ne próbáljam meg a fegyelmezett sétát gyakorolni? Ezt mikortól és hogy lehet a legcélravezetőbben megtanítani?
Első sétáknál örülj, ha jön utánad. A lábnál követés még ráér, majd ha felfogta a dolgok alapját.
A nyakörvet szerintem érdemes levenni róla, mégis kényelmesebb neki anélkül létezni, meg a szőrét is kikoptathatja. Persze egy csomó kutya van, aki nyakörvben éli az életét, de ez kb. olyan, mintha neked éjjel-nappal cipőben kéne lenned. Meg lehet szokni, de mégis kényelmesebb nélküle.
Igazából egy 3 hónapos kölyköt még nem is kell pórázon sétáltatni, hiszen ő a falkájával akar maradni. Sokkal könnyebben megtanulja, hogy ne kolbászoljon el, ha kicsi korától "tréningezve" van a szabadon sétálásra.
De egyébként kutya és gazdafüggő, hogy mennyi idő, mire hozzászokik a nyakörvhöz meg a pórázhoz, de általában nem szokott sokáig tartani.
Nem kell megvárni a hisztis részt. Alapból úgy kezdd, hogy fogsz a kezedbe egy virslit vagy párizsit. Dugd az orra alá, még mielőtt felfogná hogy póráz van rajta.
Én minden kölyökkel így szoktam és azonnal normálisan jönnek pórázon, semmi cirkusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!