Parvós kiskutyát hogyan lehet kezelni?
Little Red nem kötelező olvasni a gyak. kérdéseket ha bosszant. Vannak olyan emberek akiknek első kutyájuk és igenis fogalma sincs milyen betegségek vannak. A legjobb az állatorovs de a parvónak az a lényege, hgy a kutya ne száradjon ki a hányás és véres hasmenés miatt!
Antibiotikum kell neki meg nagyon sok folyadék a parvóvírus okozta bélgyulladásra!
ma 16:01
Ha ennyire szeretnéd tudni nekem is kellett volna kórházba járnom kezelésre, mert rossz a vesém és engem sem vittek, mert nem volt rá pénz... Szóval ne aggódj nem rohanok orvoshoz mindjárt ha folyik az orrocskámból a vér.
Egyébként a többieknek köszönöm.
Igen gyerek vagyok még nincsen saját keresetem, a zsebpénzemből tartom el a kutyámat, de sajnos ennél többet nem tudok tenni. Kihivtam az itteni állatorvost, ennyit mondott. Most igyekszem feltalálni magamat egyedül...
Ezt találtam neked kérdező:
"A betegség kezelésének egyik legfontosabb mozzanata a szinte kizárólag vénásan adott folyamatos cseppinfúzió, ami a kiszáradástól próbálja megvédeni az állatot. A baktériumos szövődmények kialakulásának elkerülésére széles terápiás sávú antibiotikum injekciót szoktak kapni a kutyák. Ezeken kívül természetesen lényeges még a hányáscsillapító, láz -és fájdalomcsillapító, görcsoldó, bélnyálkahártya-bevonó kezelés is.
A beteg kutyáknak folyamatosan meleg, nyugodt környezetben kell lenniük.
A legfontosabb megelőzési lehetőség a vakcinázás.
Mivel a betegség rendkívül fertőző (a vírust nagyszámban ürítik a betegek, ami nagyon ragályos és nagyfokú az ellenállóképessége a környezetben is), a még nem oltott kutyánkat óvjuk más kutyák társaságától, illetve ne vigyük fertőzés lehetőségének kitett területre (más kutyák ürülékével szennyezett parkba, utcára)."
Valahogy próbáld meg itatni a kutyát, pl fecskendővel. Sokszor, kis adagokban. Tudom, hogy ezzel nem sokat segítettem, de ez is valami.
Jövőhéten ismételd meg a féreghajtást tablettával!
Az a baj ha csak férges lenne akkor állandóan enne...
A véres bűzös széklet parvóra utal! Hidd el írass fel antibiotikumost és itasd sokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!