Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért hiszik sokan azt, hogy...

Miért hiszik sokan azt, hogy a kutya okosabb a macskánál?

Figyelt kérdés

2012. júl. 18. 13:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 A kérdező kommentje:

Igen,lehet hogy a kutyák győztek a táblázatban,de az észbeli képesség a macskáknál van kipipálva.Ezt olvasd el:

"Agy

Agyméret tekintetében a kutyák verik a macskákat, hiszen míg egy átlagos kutyaagy 64 grammot nyom, egy macskáé mindössze 25-öt. Ha azonban az agy méretét a testtömeggel hasonlítjuk össze, a cicák bizony agyasabbnak bizonyulnak. Mindez persze nem sokat számít, hiszen az intelligencia nem az agy nagyságától függ. Van azonban egy anatómiai jellemző, ami sokkal alkalmasabb az információ feldolgozási kapacitásának mérésére: az agykéregben lévő neuronok száma. Nos e tekintetben a macskák a befutók: 300 millió neuronjukkal, szemben a kutyák szerény 160 milliójával."

Forrás

[link]

2012. júl. 18. 17:01
 22/85 A kérdező kommentje:
A kutya lehet,hogy tanukékonyabb,de a macska önfejű.Amúgy meg elég sokáig tart egy kutyát szobatisztaságra tanítani,a macskának viszont csak meg kell mutatni az alomtálcát.:)
2012. júl. 18. 17:03
 23/85 anonim ***** válasza:
79%

ja, aztán a macska egész életében megelégszik azzal, hogy tálcábaszarik. a kutyának ez már megalázó. érvelhetsz, csak nem ilyen butasággal.

az emberek okossága sem a neuronok számától függ, hidd el nekem.

2012. júl. 18. 17:18
 24/85 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem tök fölösleges ezen vitatkozni. A macskának lehet akár 6000 neuronja is, akkor is a kutya lesz hasznosabb, hűségesebb, odaadóbb társa az embernek, a macskával meg kitörölhetjük a....

Majd akkor szólj, ha a macskád megvert sakkban. :)

2012. júl. 18. 17:27
 25/85 anonim ***** válasza:
100%
Nah ezt az alomtálca-dolgot azért ne nagyon erőltessük!Több macskás ismim panaszkodott már,hogy a macskája mindenhová huggyant-kakkant az ágytól a papucsig, csak az alomtálcára nem ;)
2012. júl. 18. 18:11
 26/85 anonim ***** válasza:
100%
Az emberi agyban 100 milliárd körüli neuron van, még sem gondolom, hogy okosabb vagy, mint egy kutya. :D
2012. júl. 18. 19:36
 27/85 anonim ***** válasza:
Na az is hülyeség hogy a macska hamarabb lesz szoba tiszta a kutyám mikor pici volt 2 nap alatt lett szoba tiszta. Anya macskája kb 5 éves mai napig oda pisil,kakál ahol éppen eszébe jut,hol ott ki is mehetne,erről is ennyit.és többek panaszkodnak arra hogy a macskájuk össze pisil mindent.Ja és kedves kérdező a táblázatban a kutyák nyeretek ha nem vennéd észre. És a neuronok száma kit érdekel? Soha nem tartanék macskát. Első és 16-os voltam!!!!
2012. júl. 18. 19:57
 28/85 A kérdező kommentje:
Vannak kivételek.Tudom,hogy a kutyák nyertek,de nem erről van szó,hanem az intelligenciáról.Lehet,hogy a kutya hasznosabb,de a macska nem olyan,hogy parancsolgathatunk neki.A macskák még az emberi wc használatára is meg lehet tanítani.:D
2012. júl. 18. 20:04
 29/85 A kérdező kommentje:
Meg most nem a hasznosságáról van szó,hanem az okosságáról.A macska nem az embert szolgálja,ő a saját maga ura.Az agaras válaszoló meg kíváncsi vagyok mit mondana,ha az agara egy bengáli tigrissel találná szemben magát.:)
2012. júl. 18. 20:06
 30/85 anonim ***** válasza:
64%

Ez a teszt egy nagy marhaság. Animal Planeten én már olyat is láttam amikor a macskát hozzák ki győztesnek... Olyanokban mint, hogy gyorsabb mint a kutya meg ilyenek. Teljesen hülyeség... Mindenki tudja, hogy a kutyák okosabbak. Ez az alomtálcás meg... Kivételek biztos vannak, de a legtöbb macska nem szokik rá rögtön na az FIX.

Én kutyám meg sosem pisilt be a lakásba, pedig panelban lakunk, nem ő döntött mikor megy ki. Egyszerűen a kutya nem piszkít a saját területére. Ez olyan mintha én fognám és oda sz*rnék a szoba sarkába. A macska egyáltalán nem igényes. Meg azokat se értem akik bezárva tartják a macskájukat. Az kintre való nem bentre.

2012. júl. 19. 08:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!