Miért hiszik sokan azt, hogy a kutya okosabb a macskánál?
Igen,lehet hogy a kutyák győztek a táblázatban,de az észbeli képesség a macskáknál van kipipálva.Ezt olvasd el:
"Agy
Agyméret tekintetében a kutyák verik a macskákat, hiszen míg egy átlagos kutyaagy 64 grammot nyom, egy macskáé mindössze 25-öt. Ha azonban az agy méretét a testtömeggel hasonlítjuk össze, a cicák bizony agyasabbnak bizonyulnak. Mindez persze nem sokat számít, hiszen az intelligencia nem az agy nagyságától függ. Van azonban egy anatómiai jellemző, ami sokkal alkalmasabb az információ feldolgozási kapacitásának mérésére: az agykéregben lévő neuronok száma. Nos e tekintetben a macskák a befutók: 300 millió neuronjukkal, szemben a kutyák szerény 160 milliójával."
Forrás
ja, aztán a macska egész életében megelégszik azzal, hogy tálcábaszarik. a kutyának ez már megalázó. érvelhetsz, csak nem ilyen butasággal.
az emberek okossága sem a neuronok számától függ, hidd el nekem.
Szerintem tök fölösleges ezen vitatkozni. A macskának lehet akár 6000 neuronja is, akkor is a kutya lesz hasznosabb, hűségesebb, odaadóbb társa az embernek, a macskával meg kitörölhetjük a....
Majd akkor szólj, ha a macskád megvert sakkban. :)
Ez a teszt egy nagy marhaság. Animal Planeten én már olyat is láttam amikor a macskát hozzák ki győztesnek... Olyanokban mint, hogy gyorsabb mint a kutya meg ilyenek. Teljesen hülyeség... Mindenki tudja, hogy a kutyák okosabbak. Ez az alomtálcás meg... Kivételek biztos vannak, de a legtöbb macska nem szokik rá rögtön na az FIX.
Én kutyám meg sosem pisilt be a lakásba, pedig panelban lakunk, nem ő döntött mikor megy ki. Egyszerűen a kutya nem piszkít a saját területére. Ez olyan mintha én fognám és oda sz*rnék a szoba sarkába. A macska egyáltalán nem igényes. Meg azokat se értem akik bezárva tartják a macskájukat. Az kintre való nem bentre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!