Csivava tartás? (bővebben lent)
Most komolyan kérdezem: kisbabád lesz??
Fogkefe, ruha, pelenka???
Ne viccelj már!
Még a sampon elmegy, ha benti kutya lesz és a hám is érthető mivel kistestű.
Ami még kell: kölyöknek való táp és persze pénz az ivartalanítására.
A szukák bújósabbak, kezesebbek.
Elvileg.
- itató-, etetőtál
- jó minőségű kölyöknek való táp
- jutalomfalat : remélem szeretnéd tanítani, legalább ül,fekszik, marad :)
- nyakörv, hám : én nyakörvet adok a kutyámra, ő is csivava. hámot sokan használnak és végül is egy ekkora kutya nem fog elhúzni, de tanítsd meg szépen sétálni, tudjon láb mellett is menni :)
- póráz, flexi póráz: előbbit én jobban kedvelem, mert mindig olyan helyre megyünk kutyámmal ahol elengedhetem, de utóbbit is használom városon belül 3 méteres, hosszabbat szerintem felesleges
- kutyajáték : labda, kötél, plüss, latex
- sampon : arra figyelj, hogy ne fürdesd túl gyakran, vannak akik havonta fürdetik, nem kell
- télire ruha, amíg még kölyök szerintem nem érdemes venni, addig te is készíthetsz neki
- pelenkát én sem ajánlom! gondolom úgy is rendszeresen sétáltatni fogod, kár a pelenkával bajlódni. persze oltások miatt nem mindegy kölyökkorban, de akkor sem fog nagy baj történni ha 1-2 óránként leviszed és (vagy ha kertetek van, kiviszed) lerakod egy füves helyre ahol valószínűleg nem járnak kutyák
- fekhely
- furminátor : legjobb szőr eltávolító, csivavának hiába rövid a szőre, ha nem fésülöd elég sok szőrt fogsz találni a lakásban, mert hullik neki is
- kullancs, bolha elleni csepp!
remélem a jól nevelt csivavások táborát fogod növelni, nem pedig a szocializálatlan, neveletlenekét :)
köszönöm a válaszokat:)
7es válaszoló: Igen, igyekszem nagyon jól nevelni, tanítani a kutyust. És remélem minden jól megy majd... Mert cuki, meg tanítom, meg minden, de versenyekig nem valószínű, hogy eljutok vele (bár annyira nem is izgat...), mert nincsen törzskönyv... Még meg se kaptam a kutyust, de már most jobban szeretem, mint magamat :D
Szuka bújósabb? Hát nem gondolom. A szukákra mondják inkább hogy dominánsabbak, én is ezt veszem észre itthon 2 szukánál, 2 kannál. A csivava alapjába véve picit beképzelt, úgyhogy mindenképp te legyél a falkavezér. Nekem kanom van, és nagyon bújós! Imádom.
Én nem cuccokat írom le, hanem ezeket:
Kutya képzése
1. Szocializáció 16 hetes koráig:
Avasd be a kutyádat mindenbe, amibe lehet, a mindennapi rutinba.
Taníts meg neki alapvető dolgokat, amit a későbbiekben elvársz.
Pl: fürdetés, fésülés, porszívó zaja, más emberekhez, gyerekekhez való szoktatás, szobatisztaság.
->Le kell vinni:
• Amikor felkel
• Játszás után
• Evés és ivás után
• Mielőtt a kosarába helyezi
• Valahányszor észreveszed, hogy a padlót szagolgatja, és körbe-körbe járkál.
Ha baleset történik, akkor ne büntesd meg, hanem szó nélkül szedd fel, és vidd le.
Ha elvégezte a dolgát, hatalmas dicséret.
Tippek a kiképzéshez:
Irányítsd, ne erőltesd!
Arra törekedj, hogy élvezetes legyen a számukra.
A klikkeres kiképzés nagyon jól bevált. A klikkelő hang jelzi a jutalmat. Tudtára adod, hogy viselkedése jutalmat érdemel. Klikkelés után egyből jutalomfalat és dicséret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!