Aujánlana valaki hobby tenyészetet, ahol jó helyről
kapok tk nélküli csivavát?
Ilyen tenyészet nincs.
Azt tudtad, hogy egy törzskönyv kb. 3000 Ft? Mi múlik azon a párezer forinton?
2012. júl. 16. 11:30
hobbi tenyészet nincs. Tenyésztő van, akinél vehetsz hobbi törzskönyvvel kutyát, vagy szaporító van.
2012. júl. 16. 11:34
Pontosabban a törzskönyv 5500.-ft chippel együtt!
Azon ne spórólj!
2012. júl. 16. 11:34
4/28 A kérdező kommentje:
akkor úgy értem hogy megbízható csivava szaporítót keresek
Még ha létezik is ilyen, nem tudhatjuk, melyik az. Mintha itt a piros hol a pirost játszanánk.
Még ha valaki ajánl is neked egyet, mert az ő picurkája is onnan van, az se jó, mert nem ért hozzá, fogalma sincs, hogy kéne kinéznie egy egészséges kutyának és egy "rendes" szaporítónak.
2012. júl. 16. 11:40
Nézegess hirdetős oldalakon. Néha lehet találni egész jó "szaporítókat". Nekünk is normális szaporítótól van a Csivavánk. Apja, anyja törzskönyves , az apa nem az övék volt egy rendes Csivava tenyésztő kanja fedezte be a kutyát, egy kiskutyáért cserébe. A mi kutyánknak nem volt törzskönyve, egy kölyökhöz sem váltották ki, de bevoltak oltva, féregtelenítve és chipp is volt bennük. A kutyánk most 4 éves teljesen egészséges, nem ideggyenge, hülye kis vakogós patkány! Ők csak eszt az egy almot hozták le többször nem volt nekik....
2012. júl. 16. 11:43
NEEEEEEEEEEEEEEEEEE szaporítótól és sajnálatból nem veszünk kutyát!
Keress egy rendes tenyésztőt, megbízható helyről vegyél csak kutyát! A törzskönyv olyan mint neked a személyi igazolvány!
2012. júl. 16. 11:44
A törzskönyv normál esetben 4500- a felülbélyegzett 8000- ,de nem is ez a lényeg ! Hanem ! Én megértem itt a szaporitó aki tk -nélkül ad el kutyát stb ,de a kutya minősége igenis sokszor nem a tk-n múlik ! Ráadásúl azokat a kutyusokat nem 3000-tal adják többért hanem vagy 50 000-rel ,igy már persze nem mindegy ,hogy mit hogyan !:) Nekem havaneseim vannak de kislányom nagyon szeretne egy csivavát ,és egyenlőre még én sem tudom honnan vegyünk,mert vannak igen olcsón is de ránézek a hirdetésre és már nem szimpi és vannak 100000- felett ami szimpi ugyan de ki nem tudom fizetni .Olyan 50 000 . szánnék rá és ha nincs tk de az a kiskutya szép egészséges nekem ok ,nem kiállitani e nem tenyészteni nem szánom .Havanese kiskutyámat vettem anno 80 000-ért hiper szuper tenyészteből és rengeteg baj volt szegénykémmel ,ideggyenge ,szőre kihullott ,stb a másik kiskutyámat egy nevesincs tenyészetből vettem valamivel olcsóbban is ,de a kutyus gyönyörű szép egészséges !:) Persze biztosan vannak ellen példák is ,de ilyen is van ! Szóval nem minden az ezüst meg arany koszorús mestertenyészet ! A környékünkön is lakott egy spániel tenyésztő ,egy egy kutyusa jól volt tartva meg csilli villi ,hogy legyen kiket mutogatni és jó eredményeket elérni velük a többi meg csak szült ,és evett egy egy kis kennelben tartva 0-szeretett ,koszosan büdösen és az ő kölykeiket is tk-val sok pénzért adta ,na meg ahol nagy tenyészet van már úgy variálnak a tk-s nevekkel ahogyan akarnak (apa pl lehet akárki hiszen van 5 kanja !)Anya is lehet aki éppen ha egyszerre szül 4 -szuka ! Engem már nem tévesztene meg egy egy csilli villi kutya az biztos ,én megjártam a variálást is állatorvosom mondta ,hogy lehet ilyen mert amelyik mis szerencsétlen havanesemet vettem 8-hetesen már vagy 4-hós volt hiszen le voltak váltva a fogai ,én meg csodálkoztam ,hogy akkor a papiron a születési dátuma nem jelent semmit ? Dokim mondta vannak ilyenek !
2012. júl. 16. 11:48
9/28 barni1122 válasza:
[link]
Én hoztam el a tesvérét ezeknek a csivaváknak,most 5 hónapos kitűnően szocializált nem ugatós erős idegrendszerű nem volt még beteg és nem mellesleg egy kisebb mopsz kennelt üzemeltetnek tehát tapasztaltak és imádják a kutyáikat.Tehát csak pozitívum.
2012. júl. 16. 13:07
Ezek nagyon édesek ,kislányom pont ilyen kis világosat szeretne majd ,nint a a képen a kisfiú csak én kislányt vennék lakásba kizárólag ,a jelőlések miatt .:)
2012. júl. 16. 14:45
Kapcsolódó kérdések: