Aujánlana valaki hobby tenyészetet, ahol jó helyről kapok tk nélküli csivavát?
abban a ketrecben általában este vannak, alvásra.
nem egésznap vannak bezárva.
ti meg aztán nagyon tudjátok mennyit ér a tk
mondja ezt egy hülye aki kiadott egy korcsért 70ezret.
Kedves 21/22 ! Én mint már irtam tudom ,és sajnos megjártam de a kiskutyát igy is szeretem és oda nem adnám senkinek ,csakhogy az ő esetében pl 0 -a törzskönyv értéke ! A másik kutyusomhoz képest azt is mondhatnám,hogy keverék !:) De mindegy legyen a törzskönyv a legfontosabb ,akkor is ha idegrendszerileg 0 szeretettben sosem részesült kutyusokat adnak ,egy "jó nevű " kennelből dijnyertes szülőkkel ;)Én mostantól azt nézem ,hogy milyenek a körülményei a kiskutyának egészséges -e a szülők fajtatiszták-e stb ,és még egyszer be nem dőlők
pár papirlapnak .:)
nem mindegy , hogy tenyésztő vagy TENYÉSZTŐ
az egyik linket amit beletettetek hiába ad el törzskönyvezett kutyákat attól még a büdös életben nem lesz tenyésztő...hanem szaporító! egy kiállítási eredménnyel rendelkező kutyája sincs, a fele összevásárolt...
Nem hiszem el, hogy nem találtok normális Tenyésztőt. Ki kell menni egy kiállításra ha nincs más és nézegetni...amelyik kennel kutyái szimpatikusak onnan érdemes venni, nem agyonszaporított felvásárolt " törzskönyvezett" kiskutyákat!
Kedves Utolsó !
Én nem hülyeségeket beszélek hanem tényeket irtam le ! Ez több tenyésztő véleménye is ,na de te biztosan egy vagy asok kiállitás orientál tenyésztő közül,vagy nem is tudod miről beszélsz !:) Engem megfogott a kiállitás maga ,csak asok hires neves tenyésztő hozzáállása nem ,és képzeld nem engedik közösen játszani mert a szőrük megtörik ,és ezt tenyésztő mondta saját maga nem is titkolva !:)) Az lehet ,hogy attól mert fajtársaival nem játszhat attól még feltud lépni egy egy kiállitáson.Attól mert nem kap a tenyésztő részéről szeretetett még nevelésben részesülhet (mivel muszály ) és és a kutya az olyan lény ,hogy szót fogad ,mert alázattal van az ember felé .Ugyan már még ,hogy akkor nem tud szerepelni .:D Akik itt éltek spánieltenyésztők nekem megmutatták a kutyusaikat akiknek még ugatni sem szabadott,hogy a szomszédok ne tudják vannak vagy 40 -en és mégis nyert a kutyáival volt mindig egy egy kiválasztott akiket a kiállitás elött kiengedett a ketrecből (!) és beengedte a házba kicsit elismételték az ülj le meg a szépen áll gyakorlatokat és mehettek is és nyertek ! ;) Én nem fogok olyanon vitatkozni amit tudok ! :) Nem kell egyetérteni , de akkor is leirom amit TAPASZTALTAM ! :) Ezzel persze nem azt mondtam ,hogy ott nem lehet rendes tenyésztő aki nem csak tárgyként tekint a kutyáira ,csupán csak azt ,hogy vannak ilyenek is igy nem hiszem ,hogy kizárólag egy pár dijon és neveken múlna ,hogy valaki jó tenyésztő-e .Arról nem beszélve ,hogy akinek már van a neve az viheti oda a kutyáját seggen csúszva is akkor is fog kapni valami elismerést ,mig egy nevesincs esetleg sok sok nevezési dijért sok sok részvétellel éri majd el ezt sok esetben ,akkor is ha a kutyája szebb és ügyesebb ,és ez is tény ,mint az élet más területén ez itt is igy van sajna .:)A kutyám pedig hibátlan (amennyire csak egy kutya lehet )sokak szerint ezt birák is megerősitették ,szóval nem keseritettek el a szavaid .Egyébként is nekem arra vannak ,hogy szeressem őket szóval ha ez nem igy lenne is számomra ő/ők lenne/lennének a legtökéletesebb havanese/k a világon !:)Többesszámban irom akkor is ha a másik messze nem hibátlan ,mert nem a külleme miatt szeretem őket !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!