Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csivava tartás? (bővebben lent)

Csivava tartás? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Hamarosan lesz egy kölyök csivavám, és egy-két vele kapcsolatos dologra lennék kíváncsi... főként a felszerelések érdekelnek. Utánanéztem, és szinte mindenhol mást írnak szükségesnek és feleslegesnek. Sampon, fésű, fogkefe, ruha, pelenka, hám... Ezek közül melyek fontosak? ÉS milyen egyéb dolgokra van még szükség? A fekhely az persze egyértelmű, az már meg is van :)... Ja és a fésűvel kapcsolatban: rövidszőrűnek is?

2012. júl. 18. 00:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ja és fogkefét mindenképpen vegyél neki. Mégpedig ehetőt!

Ilyet: [link]

Nagyon jó, és imádja a kutyusom, valamint kutyaropit is szoktam neki veni, amiből egy neki való 25ft/db.(Fressnapfban) Azt is imádja!

Royan Canin-t ajánlom állítólag még fogszuvasodása sem lesz ha csak azt eszi. Neten olcsóbb. De olvass utána a neten sok mindennel ki lehet egészíteni az étrendjét.

A szőrével lesznek gondok, hullik! Ajánlom a furminátort és naponta jól fésüld át, de nem valami szar gyenge kefével, és törölgesd át nedves ronggyal. De persze ez majd csak később mikor elkezd hullni a szőre.

2012. júl. 18. 15:39
 12/15 A kérdező kommentje:
nektek is köszönöm, ha egyéb fontos dolog, vagy tanács lemaradt volna, akkor azokat is szivesen fogadom:D
2012. júl. 18. 23:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Na megkaptad a kutyust?Nekem egy másfél éves szukám és egy 4 hónapos fiúm van.Nem vettem észre különbséget a bújósság között,de a fiú még pici és sokkal ragaszkodóbb.Velem alszik mind a kettő,de egy rossz szokásuk van,hogy bebújnak a takaró alá és nagyon kényelmetlen így aludni,azóta mind2-nek 2 nagy párnája van és jó úton haladunk a takaró alatti alvás leszoktatásáról. Imádnivalóak,de csak az vegyen ilyen kutyát,aki foglalkozik is vele,nagyon igénylik a társaságot.Én kertesházban lakom és egész nap nyitva az ajtó nyáron,ez nálunk fontos,mert imádnak kint játszani,van hogy órákig kint "guberálnak".Bár sajnos mind2 allergiás a méhcsípésre,sajnos megtapasztaltuk,ugyanis mind2-t már csípte meg 1szer méh.:/Játék nagyon fontos,hiába van több szinte mindig az kell ami a másiknál,de imádják a játékokat,mindenhova viszik magukkal.Fürdetni nagyon ritkán szoktam.Egy valamire figyelj,hogy valamit alakíts ki(ha azt akarod,hogy az ágyra is felmehessen),hogy ne kelljen felugrania,mert az enyémnek ennek köszönhetően kificamodik időnként a térde,na meg persze,nem jó helyről vásároltam azért is lehet.De ez fontos!Igazi háörzők az enyémek,ha valaki jön szaladnak és már ugatnak is,van még egy német dogom,ő a másik udvaron tartózkodik.Bármennyire barátságos,finoman játszani ne tud,így külön vannak választva,de az én picinyeim annyira bátrak,hogy rendszeresen hátraszöknek,sőt a 4 hónapos néha még harcba is állna vele.Túl bátrak,erre sétáltatásnál is nagyon ügyelni kell,nehogy odaszaladjanak egy nagyobb kutyához.Van ruhájuk,de utálom én is meg ők is,de sajnos télen ez nem szeretet kérdése,mert ők nagyon fázósak.Amikor nem vagyok itthon mindig bebújnak a takaróm alá,ott jó meleg van(nyáron is).Kajában nálam annyi a szabály,hogy mindig legyen előttük,ezzel biztos sokan nem értenek egyet,de ennél a fajtánál a vércukorszint könnyen leeshet így bármikor tudnak enni,nekem ezt az állatorvos ajánlotta.Nagyon ritkán fürdetem őket.Télen egyáltalán nem,max ha nagyon koszosak,nyáron is csak ritkán!Ha bármi kérdésed van nyugodtan írhatsz privátban is,,szívesen válaszolok.
2012. aug. 29. 14:27
 14/15 anonim ***** válasza:
Fogkefe egyáltalán nem hülyeség. Érdemes nagyon odafigyelni a fogazatára és tisztán tartani, mert a kistesű kutyáknál nagyon nagy gond a fogkövesedés. Ha nem akarod, hogy 6-7 éves korára ki kelljen huzigálni a fogait, akkor figyelj a fogazatára.
2013. jan. 27. 22:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Amire feltétlenül szükség van: idő és kitartás!

A csivavát nem könnyű nevelni, illetve rövid tápcsatornája miatt gyakran kell sétáltatni.

A felszerelések közül szükséges: itató tál, etető tál, fekhely, nyakörv, póráz, minőségi szárazeledel. A rövid szőrűeknek is érdemes néha átfésülni a bundáját, tisztítja és szeretik is. Ruhából olyat válassz, ami a hideg időben megvédi, de nem zavarja abban, hogy könnyen el tudja végezni a dolgát. Fentieken kívül szükség lehet esetleg körömvágóra és élősködők elleni védelemre, ez attól függ, hol és mennyit sétálsz vele.

2013. febr. 2. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!