3 hónapos kutyának napi hányszor kell enni adni, mennyit és mit érdemes?
Ilyen kis korban 3-4x kell etetni naponta? Igazából a mennyiség érdekelne, nem akarom, h elhízzon.
Volt, h hányt a száraztáptól, így konzervet kap legtöbbször. Néha kap házikosztot, de nem zsíros dolgokat, csontot sem merünk neki adni, inkább egy kis pörkölttésztát, vagy húsleves levét.
amúgy foxiról van szó
Én úgy etettem a kiskutyámat, hogy 3 hós koráig négyszer, 3-6 hónapos korig háromszor, 6-12 hós korig kétszer, utána egyszer adtam neki enni. A legjobb, amit tehetsz, hogy a konzervet nagy ívben kikerülöd, mert a legtöbb semmi húst nem tartalmaz, teljesen tönkrevágod vele a kutyát, a zsíros házikosztot is el kell felejteni. A kutya fő táplálékának jó minőségű száraztápnak kellene lennie, állateledelboltban tudsz venni ilyet, tesoban meg a sarki boltban nem. Ha kihányja az azt jelenti, hogy nem rágja meg rendesen, esetleg leönthetitek vízzel vagy húslevessel és megvárjátok, amíg megpuhul, aztán később mehet neki szárazon is.
A mennyiséget így nehéz megmondani, a táp zsákján szerepel egyfajta etetési útmutató, viszont ezt nem kell szigorúan betartani. Ha úgy látod, hogy kicsit fogy a kutya, akkor többet adsz neki, ha meg kicsit husis, akkor csökkentsd az adagot.
na akkor mi legyen?
táp és néha hús? konzerv tilos?
Mennyit szánnál rá?
Olcsóbb középkategóriások: Dog Chow, Josera, Brit, Happy Dog
Valamivel jobb minőségű, de drágább tápok: Acana, Orijen, Eukanuba, Pro Plan, Hill's, Bosch
Ha ezek közül választasz nagyon nem nyúlhatsz mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!