Első kutyának milyent érdemes választani?
Figyelt kérdés
Német juhász szeretnék. Kertes házhoz, udvarban lenne tartva. Nem tudom mennyire jó első kutyának egy német juhász, nem szeretném elszúrni a nevelését. Szeretném iskolába vinni, jó ÖV kutyát faragni belőle. Az lenne a kérdésem, hogy kan avagy szukát lenne érdemesebb elsőre vennem? Melyik engedelmesebb? Sajnos nincs tapasztalatom kutya nevelésben. Minden tanácsot szívesen fogadok2012. ápr. 12. 09:05
1/3 anonim válasza:
Ha tényleg akarod tanittatni akkor nagyon jó választás a Német juhász.szerintem a neme nem számít.Bár mindenki azt mondja hogy a kan kutyák agreszivebbek de nem minden esetben van ugy!Jó választás volna szerintem még a Golden Retriver is.
2/3 anonim válasza:
Első kutyának olyan való, ami passzol hozzád, semmilyen más kritériumot nem kell figyelembe venni. Ha te úgy érzed, elég határozott vagy egy német juhászhoz, lesz időd-energiád minden nap sétáltatni, tanítani, és nem fogsz idegbajt kapni tőle akkor sem, ha kamaszodik, akkor hajrá.
A neme meg mondjuk kevésbé fontos, mint a temperamentuma. Első kutyának szerintem ne azt válaszd, amelyik először a nyakadba ugrik az alomban, hanem valamelyik visszafogottabbat, egy közepesen aktívat, aki azért tisztelettel fordul a körülötte lévőkhöz. Mondjuk egy jó tenyésztő úgyis fog segíteni, hogy első, de dolgos kutyának melyiket adja.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Esetleg egy jó kennelt, tenyésztőt tudtok ajánlani?
2012. ápr. 12. 12:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!