Mit csináljak a nagymamámmal? Folyamatosan eteti!
Már nagyon elegem van abból hogy állandóan eteti! Év közben amikor suliban vagyok délutánig és addig Süti(kutya) vele van. és akkor is eteti. de most hogy jó úton halad a lefogyás felé,most újra elkezdte etetni! Ma reggel fél 9ig aludtam és arra ébredtem hogy a kutya ropogtat. amikor Ő csak este kap enni! kérdeztem hogy ki volt az aki eteti és a Mamám volt. Elkezdtem vele vitatkozni hogy nem kéne etetni és Ő azzal jött hogy "a kutya olyan éhes" énmeg mondom hogy a kutya marhára nem éhes csak odamegy kunyerálni. Apa és Anya is mindig veszekszenek vele hogy ne etesse! de nem lehet mit csinálni! Segítsetek légyszi!!! mit mondjak még neki???
egy kétségbe esett 14 éves lány.....
Hát.. akkor jobb híján még annyi 5letem támadt, hogy ha még a családtag-állatorvosnak sem hisz, letojja, hogy NEM az ő kutyája és a kutya igazi tulajdonosának/gazdájának a kifejezett akaratát is figyelmen kívül hagyva éppen annak ellenkezőjét teszi, amit tiltanak.. akkor talán írjatok Göncz Árpádnak, hátha ő tud rá hatni:) (már ha még él)
Ha ez sem segít, imádkozzatok buzgón, kössetek fokhagyma füzért a kutya nyakába, fröcsköljétek szenteltvízzel, vagy szereljetek rá propellereket minden irányból, hátha az elriasztja a nagyit. Még annyi jutott eszembe, hogy esetleg rakjatok rá ujjlenyomat, vagy retina azonosítóval ellátott szájkosarat, tüntessetek el 50km-es körzetben minden tápláléknak látszó tárgyat, vagy alapanyagot, esetleg a kutya fejére rakhatnátok egy olyan "számháborús" fejpántot, amin nagy, rikító betűkel az áll: NE ETESD, VAGY MEGHALSZ!
kb. ennyi jutott eszembe egyelőre. Ha lesz még írok.
Egyébként: a kutya genetikailag úgy van programozva, mint az "ősei". Vagyis, tökmindegy mennyire jóllakott és nincs szüksége táplálékra, ha kaját érez/lát, máris kebelezné béfele. Ugyanis, az ősei, sokszor hetekig nem ettek normálisan a prérin, ezért amikor végre kajához jutottak/vadásztak akkor annyit tömtek magukba, amennyit csak bírtak, jól bezabáltak. Szóval az elég gagyi "érv" hogy "jaj hát nem látjátok szegény mennyire éhes?" mivel a háziasított kutya addig eszik, amig eteted, ha felfordul is.
Á megvan! Műttessétek a nagyit színvakra, a kutyát meg fessétek be olyan színnel, amit nem lát, hátha akkor nem látja. Ha ugat, mondjátok, hogy a szomszéd kutyája. Esetleg kérjetek a télapótól egy új nagyit:) Vagy raboltassátok el az ufókkal és kérjétek meg őket, variálják át az agyában az elektródákat.
A "genetikailag" kajálás részben igaz.
Ugyanakkor azt hogy kitől és mit fogadjon el azt igenis bele tudod nevelni! ha otthon vagy ha nem!
Ha nem sikerült akkor nem jól csináltad!(bocsi)
Ezért részben igaz csak a kajálás mert rá tudod nevelni arra is hogy inkább éhenhal de akkor sem fogad el mástól kaját!
De ha nem gondolod hogy videókat nézegetnél akkor ajánlom hogy vidd el egy kutyakiképzőhöz vagy legalábbis írjál nekik és tőlük kérdezd meg! Itt mi csak "átlagemberek" vagyunk :))
Lehet hogy mondanak valami olyan jó ötletet ami nekünk eszünkbe sem jutott!
Elsőre a cerberos-t ajánlanám mert barátnőmtől csak jókat hallottam róluk! De a többi is jó lehet csak velük nincs tapasztalatom.
Egy 14 éves lányról beszélünk, nem egy kutya kiképzőről. hogy rosszul csinálta? hogyan csinálja jól, amikor ki tudja mióta van már velük a kutyus, esetleg évek óta, amikor a kérdező még kisebb volt? sok felnőtt sincs tisztában a kutyanevelés alapjaival, köztük én sem. Valahogy nem tanultam sohasem, igaz, kutyám sincsen. Ha a nagymami ott dekkol naphosszat, tehát a "falka része" akkor szerintem még egy állatidomárnak sem lehetne túl könnyű úgy "idomítania" hogy pont az egyik családtagot/"falkatagot" hanyagolja. Az egyik barátom nővérének anno volt egy kutyája. A barátommal is jól elvolt, szeretetből véres tamponokat hordott neki "ajándékba" a kukából, hogy reggel felkelve az fogadja, meg ilyen finomságok. A nővérével is elvolt, viszont amit senki sem tud miért: éppen az anyjukat választotta ki "falkavezérnek" aki rendszerint otthon sem volt, ráadásul nem is kedvelte különösebben. A kutya az egy ááállat. Próbálj elmagyarázni neki összetett helyzeteket/viszonyulásokat, amikor akár több generáció él ugyanazon a tenyérnyi helyen:)
(Ezeket most nem "támadólag" csak a kislány védelmében, véleményezésként írtam, ha esetleg félreérthető lett volna)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!