Fél vagy szégyelli magát?
"csak kúszva jön felém"
fél hogy megütöd.
azt a kéztartást amit csináltál mikor leszidtad, attól fél.
mert rossznak véli, hogy rossz fog következni.
Sobatisztaságná azt szokták mondani, h nem érdemes szídni, mert az ürítkezés teljesen normális dolog, és még ha közvetlenül utána szídod is meg nem látja a kapcsolatot a szídás, meg a kaki-pisi között.
Vidd le olyan gyakran, amilyen gyakran lehet és alaposan dícsérd meg minden alkalommal, mikor kinn elvégzi a dolgát. Ha már szoba tiszta olyankor meg lehet dorgálni, ha mégis benn végzi a dolgát, de akkor is max dorgálás, mert biztos nem direkte csinálta, hanem rájött a szükség.
Külöleges, nagyon rossz szokásról le kell tiltani a kutyát, a letiltás azt jelenti, h megragadod a grabancát és egy kicsit nyűszítsen, vannak kutyák akiknél egy nagyon dühös ordítás is elég. A lényeg: közvetlen a rosszaság után kell, és egymásután sokx nem. 1-2 perc nem törődés után magadhoz hívhatod, h tudja alapjában semmi bajod vele. :)
Ez csak a falkavezérséged erősíti, ha néha kifejezed a nemtetszésed és a falkavezér nem csak a "gonosz főnök" hanem aki védelmet és biztonságot is nyújt.
Summa summárum, a szídás indokolt esetben erősít a kapcsolaton. :)
Előző vagyok, nem tudom milyen fajtáról van szó, ha öleb, akkor tökmindegy.
Viszont, ha nagyobb kutya a fejedre nő és sok rosszságot csinál majd, ha nem bánsz vele keményen és csak kutyafuttatóban engedheted magabiztosan szabadon, mert nem fog komlyan venni. Kutyafuttatóból kevés van, ezért érdemes keményen bánni a kutyával, h szabadabb lehessen ezáltal.
Nagyon szomorúnak találom, mikor egy kutyás 20 méterről kiszúr, vagy ő vagy a kutyája, és nem meri elengedni, hanem elvonszolja. :( Nem azt akarom mondani ezzel, h ők buták, meg gonoszok, mert biztos jónak hiszik magukat, hiszen sosem üvöltenek a kutyával, viszont így a kutya falkavezérnek hiszi magát és nem veszi komolyan a gazdáját. Ez mondanom sem kell minimum kényelmetlenségeket okoz, de egészen el is lehetetleníti a kutya ember kapcsolatot.
Én gyakran megrángatom a kutyám grabancát, vagy leüvöltöm a fejét, amikor nagyon szemtelen. Kaptam már megrovó pillantásokat ezért, de az fix, hogy a kutyám akkor sem rohan át piros lámpánál az út túloldalára, ha odaát egy tüzelő szuka álldigál. És bárki másnál jobban szeret és tisztel, a család többi tagjának csak kelletlenül, kedv szerint engedelmeskedik... Pedig ők azok, akiktől még dorgálást sem kap csak kényeztetést és simit.
A kutya nem ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!