Kullancs mennyi idő alatt viszi el a kutyust? Mik a tünetek?
Figyelt kérdés
2012. júl. 12. 19:26
1/4 etkamano válasza:
Nekem volt egy palota pincsim és nem vettük észre a kullancsot 3 napig nem nagyon evett és nagyon lehangolt volt.Elvittem a dokihoz és ő sem értette mi lehet a baj teljesen véletlenül találtunk rá a kullancsra mert valami nagyon hülye helyen volt.Kapott szurit és a doki azt mondta ha megéri a reggelt rendben lessz.Meg gyógyult, bocs hogy ijen sokat írtam de talán nem bánod mert az ember sokat tanulhat abból ami mással már megtörtént.
2/4 A kérdező kommentje:
örülök neki, ne hülyéskedj!:) Találtam benne egy kullancsot, vakartam a hasát és véletlen belekaptam! Nagyon szerencsétlen lenne, ha most elmenne, úgy érezném az én hibám, szerintem jogosan! A kullancs viszont teljesen lapos volt és össze volt száradva.
2012. júl. 12. 19:34
3/4 anonim válasza:
Csak a fertőzött kullancs viszi el... megfelelő kezelés nélkül. Szomszéd kutyus sikeresen felépült a Lyme-kórból!
4/4 anonim válasza:
Ha lapos és döglött kullancsot találtál, gondolom, volt a kutyán valamilyen szer. A döglött nem fertőz. Amúgy a babézia jelei: Levertség, étvágytalanság, láz és előrehaladottabb állapotban sötétedő vizelet. A Lyme sajnos nem ilyen egyértelmű. Az lappanghat évekig is akát. Általában ízületi gondok jelzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!