Mennyi idő korában érdemes ivartalanítani egy szuka kutyust?
Megoszlanak a vélemények. Első tüzelés előtt a legkisebb a kockázat a műtét során, akkor a legbiztonságosabb. Sokak szerint azonban inkább a tüzelés után érdemes, mert a kutya különben vissza maradhat a növésben, gyakori, hogy nem éri el a normális testtömeget és méretet, vérmérsékletében is megmarad kölyöknek. Sajnos én is több példát ismerek erre.
Mivel én komolyan foglalkozok a kutyámmal, komolyabb céljaim vannak vele, én a 4. tüzelést is kivártam, azt az időd, mikor már teljesen kifejlett és nagyrészt megkomolyodott.
Ez érdekes, mert én nem meg mindenhol azt olvastam, hogy éppen hogy nagyobbra nő a kutya az ivarérés előtti ivartalanítás esetén.
"A játékosság tartósabb, a csontok pedig tovább növekednek. Ez utóbbi következménye, hogy különösen a csövescsontok, vagyis a végtagok csontjai némileg hosszabbra nőnek, ezért az ivarérés előtt ivartalanított állatok egy kicsit nagyobbak lesznek."
itt a forrás ahonnan idéztem: [link]
Kérdező, ezt tanulmányozd át és utána dönts belátásod szerint. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!