Milyen nagy egy 4,5 hónapos németjuhász szuka kutya? Érdemes ennyi idősen elhozni? és buszon lehet szállítani? S
Húú, nem akarok hülyeséget mondani, de ennyi idősen szerintem 10 kg felett lehet a kutyust. Talán 10-15 között, de mivel szuka, így inkább 10 kg. Természetesen érdemes elhozni egy kutyát minden korban, ha megvannak a körülményeid hozzá. Buszon lehet vinni, kölyökkorban szájkosár nélkül. Én inkább egy boxot vagy ketrecet ajánlanék, amit (ha a busz nagyobb) feltudsz vinni, mert így nem áll fent az a veszély, hogy a kutyus odakakil, vagy odapisil a buszon. Egyébként fizetni kell egy jegyet is a kutyának, ami ha jól tudom annyi, mint egy felnőtt jegy, az út hosszúságától változik az ára. Pl. 20 km, 300 valahány forint.
Viszont ha busszal viszed indulás előtti este ne kapjon enni. Ha már tud pórázon közlekedni viheted azzal is. Az oltási könyvét is kell vinned!
Meglehetősen termetes fajta, ebben a korban nyugodtan elhozhatod, de ha soha nem volt buszon, akkor meglehetősen nehéz lesz hozzászoktatni. Nem elhanyagolható, hogy buszon póráz szájkosár kötelező, néhány idióta miatt így is elég kutyaellenes hangulat van Magyarországon.
Mielőtt hazaviszed gondold át az alábbiakat:
- a németjuhászok átlagéletkora 12-14 év;
- ez alatt folyamatosan foglalkozni kell vele, ha nem akarsz bekerülni a hírekbe;
- testméretükből kifolyólag / kifejletten akár 50-60 kg is lehet/ viszonylag drága az etetésük;
- a tápláláson kívül állatorvos, kiképzés, felszerelés, szintén nem kis összeg;
Nem lebeszélni akarlak a kutyatartásról, csak leírom milyen felelősséggel jár, nekem 3 németjuhászom volt, ma is otthon vannak urnában, úgyhogy szerintem nem vagyok kutyaellenes.
Köszi a válasz a második hölgynek/úrnak is.
nekem 10 évig volt hű barátom egy kuvasz-komondor keverék és egy amerikai staffordshire terrier, de sajnos már egyik sincs velem. és igazából magasságára is kíváncsi lennék, meg hogy mire számítsak, mitr vegyek figyelembe? mert németjuhászom nem volt még.. Kell e már a fülének állnia vagy legalábbis általánosan milyen méretekkel kell rendelkeznie.
Ebben a korban már elég nagyok termetre.Szájkosár tuti kell rá. Oltási könyv, amiben benne van az első veszettségi. Van, amelyiknek áll a füle, de van, amelyik ilyenkor össze-vissza hordja, mert ekkor már a fogváltás elkezdődik.
Nem tudom, miként élt idáig a kiskutya. Ha nem volt megismertetve vele a külvilág, elképzelhető, hogy nehéz dolgod lesz vele a buszig, és a buszon.Vigyél magaddal törlő ruhát,vizet, bőven kéztörlőt, ha netán bepiszkol a járműbe, le tudd takarítani. Jó volna, ha menne veled valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!