Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olcson szeretnék venni yorkit!?

Teresa1111 kérdése:

Olcson szeretnék venni yorkit!?

Figyelt kérdés
segítséég
2012. júl. 9. 13:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen - ha már így megkérdezted.
2012. júl. 9. 13:08
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Menhely, fajtamentők, gyepik.

Szaporítóktól 20-30e-ért csak beteges, alulfejlett, ideggyenge, gyakran beltenyésztésű, keverék kölyköket lehet csak kapni, amiknek az egy hónapos orvosi költségei a genetikai betegségek miatt általában a kutya árát is meghaladják.

Egyébként ha TV-t, kocsit veszel, akkor is a legolcsóbbat keresed, garancia nélkül?

2012. júl. 9. 13:11
 3/16 anonim ***** válasza:
35%
Én 60-ért vettem, az viszonylag olcsónak számít.
2012. júl. 9. 13:11
 4/16 A kérdező kommentje:
hehe ha nem tetszik a kérdés ne irj hozzá ;-) igen 60 az nem rosz ár csak nehéz annyiba fajtisztát találni!
2012. júl. 9. 13:16
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
hehe ha nem tetszik a válasz ne tegyél fel kérdést.
2012. júl. 9. 13:25
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

MINDEN kutya fajtiszta. ugyanis a kutya fajhoz tartozik, nem pedig róka-kutya keverék pld. Az már más kérdés, hogy FajtAtiszta e. Mert ugye a kutya fajon belül vannak fajták (mint a yorkie). Ha meg fajtatiszta kutyát akarsz, akkor csakis Törzskönyvel rendelkezőt. [link] nem fogom újra leírni a mondókámat, ezt az oldalt bár csak informatika órára készítettem, de a lényeg benne van röviden.

Kb. : ha fajtatiszta kutyát akarsz, akkor minden esetre ne újsághírdetésekből, mert azok csak szaporítják őket a pénzért, vagy felelőtlen gazdik, mert nem őrizték meg tüzelő szukájukat. Tényleg vagy fajtamentőktől, menhelyről. na de ott van az oldalamon.

2012. júl. 9. 13:26
 7/16 anonim válasza:

OFF: utolsótól kérdeznék, mert a weboldalon nem találok kapcsolatot.

Én egy ilyen felelőtlen szaporító-tól kapnék egy középkorú, törzskönyv szerint fajtatiszta kutyát.

A kutya pénzcsinálásra van tartva, de sajnos mostmár nem jól.

Bele merjek vágni?

2012. júl. 9. 13:41
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Én meg olcsón szeretnék vadonatúj, karcmenetes, tökéletesen működő 3d tévét, természetesen garanciával. Szerinted van erre esély? Nem sok...Olcsón te nem fogsz fajtatiszta yorkit kapni, csak egy yorkinak kinéző, idegbajos, betegeskedő kutyát! Ne a kutyán spórolj, hanem az állatorvoson! Ha veszel egy kutyát 30 ezerért, százezreket is költhetsz később állatorvosra. Vagy veszel kutyát 60 ezer -100 ezer körül, de csak az oltásokért kell fizetned az állatorvosnak a továbbiakban.
2012. júl. 9. 13:51
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

a weboldalas vagyok. Ez több dologtól függ, pld,:

-Eddig hogy volt nevelve (mert ha felelőtlen a gazda, akkor nem hiszem, hogy sokat foglalkozott a neveléssel) és a kutya középkorú- tehát már nehezebben tanítható, úgy, mint az idős ember nehezen szokik hozzá az újhoz. Persze a tévhitekkel ellentétben minden kutyát meg lehet nevelni kortól függetlenül, csak több hozzáértés és türelem kell hozzá.

-Egészségügyileg a kutya rendben van? Van elég pénz a kezelésére esetleg?

-Valóban fajtatiszta? Nem hamisítvány a törzskönyv?

-Milyen a kutya egészségügyi állapota, mert minnél rosszabb, annál több pénzt kell belefektetni.

Ha nem megbízható a szaporító, akkor csak a kutyát akarod tőle menteni? Ez szép szándék, de ha még nem vagy gyakorlott a kutyanevelés terén, akkor inkább szólj az állatmentőknek, hogy a kutyát helyezzék biztonságba és hozzáértőkhöz. Te meg inkább vegyél egy olyan tenyésztőtől, aki tényleg megbízható mások visszajelzése alapján is.

De ha úgy gondolod, hogy mégis azt a kutyust szeretnéd, akkor sok sikert és kitartást, de ajánlom, hogy jelentkezz be kutyaiskolába, ha esetleg nem lenne a kutya jól szocializálva

2012. júl. 9. 14:04
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

kérdező! láttál már az utcán yorkikat, akik kétszer magasabbak a többi yorkshire terriertől, kicsit ferde a lábuk vagy fejük? no, azok szaporítóktól vannak.

Igaz, hogy azoknak a kiskutyáknak is van joguk az élethez és ugyanolyan élőlények, de ha nem lennének hozzád hasonló érdeklődők, akkor talán inkább nem is fognának bele a szaporításba, mert nem lenne kereset. Persze nem egy emberen múlik az egész- egy fecske nem csinál nyarat :D Persze attól, hogy Te lemondasz egy olcsó kutyáról, akkor még nem szűnnek meg a szaporítók, de ha több ember igy tenne, akkor talán lenne rá esély.

2012. júl. 9. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!