Nekemtámadt a kutyám. Mitévő legyek?
A nagytestű kutyám ma elkapott 1 galambot amit sajnos már későn vettem észre,ezért már lakmározott belőle.
Mikor észrevettem odaszaladtam 1 lapáttal,hogy elvegyem tőlle de nem akarta ideadni, ekkor a lapáttal próbáltam eltolni a kutyán és erőteljesen kiabáltam rá. de ő ennek ellenére nem otthagyta,hanem nagyon csúnyán ugatva felém fordul. Nem szaladt nekem de nagyon megílyedtem. A galambot végül elvittem tőlle,de akkor hirtelen mást nem is csináltam rá se mertem nézni a kutyára. Szerintetek mitévő legyek?
Sajnos kevés foglalkozás mellett akármit csinálsz, nem fog javulni a helyzet. A kuvasz pont egy olyan fajta, amit az utolsó pillanatig is munkára szelektáltak. Az otthon ülős, házőrzős életmódot nem neki találták ki. Rengeteg mozgásra, komoly fegyelemre, munkára és erőskezű gazdára van szüksége.
Csak ha tudod neki biztosítani a napi megfelelő fizikai, szellemi és ösztön szintű lefárasztást, akkor kezdheted el helyre rakni a viszonyotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!