Panelházi kutyusosok, ti hogyan fárasztjátok le ebbe a hőségbe a kutyusotokat?
Mi hajnalba kelünk olyan 6 körül ilyenkor teszünk egy nagyobb sétát a környéken majd legközelebb 2 kor viszem le ilyenkor csak pisi kakira mert nem bír lent lenni szegénykém. Este pedig olyan fél hat körül megyünk úsztatni majd 8 fél kilenckor pedig lent a többi kutyussal vagyunk.
De még is sajnálom mert már reggel se bírja azt a nagy meleget ezért nincs oly nagyon lefárasztva mint amikor hűvösebb volt. Fent tanítani se tudom mert nagyon melege van meg nem is nagyon akarom ugráltatni szegényt.
Szerintem ebben a melegben bőven elég, amit írtál!
Nekem ugyan kertes házban van kutyám, de napi két séta az általános. Egész nap csak alszik, a nap nagy részét a homokban tölti a fenyők alatt vagy a fürdőszobában.
Ha reggel fel tudok kelni korán, vagy később van erőm elindulni, akkor fél-egy óra séta, úszás van.
Este 18-tól megyünk kb. 2,5-3 órára bringázni, sétálni, úszni, labdázni, gyakorolni, bandázni. Ez bőven elég.
Amikor panelban laktam közepes testű kutyámmal, akkor reggel vagy elvánszorogtunk úszni, vagy csak a telepen mentünk egy nagyobb kört az árnyékban. Kora délután a ház mögött volt eü-i 10 perc, és kora este volt 2-3 órás nagy séta, bandázás, úszás, stb.
két kistestű kutyánk van,nálunk se bírják a meleget
..az egyik nagyon aktív de ebbe a melegbe ,alszik nem akar sétálni,csak ha vizes helyre megyünk akkor ott fel élénkül és alig lehet lefárasztani :D
mi 8-9 körül visszük őket 15-20 percre, 13-14 óra körül is 15-20 perc és fél hét körül pedig 1,5 -2 órára elmegyünk a közeli patakhoz és dobáljuk neki a labdát, a másik kutyánk csak fekszik a patakba,de ő már 10 éves és ebbe a melegbe inkább aludna mint futna..
szóval ilyen melegbe a kutyák kevésbé igénylik a mozgást, ilyenkor a legjobb lemozgatás az úszás,jól elfáradnak benne és hüsölnek is :)
Úgy látszik nekem a legjobb, mert nálunk van egy külön kutya wc a lakásban :D Az egyik sarokban van egy műanyag gyömölcsösláda (a macskaalomhoz való tálcák túl kicsik) benne macskaalommal. Már kicsi korában rászoktattuk a kutyát és szépen ott végzi el a dolgát és megy a cucc a szemétbe :)
Ilyen melegben külön örülök, hogy sikerült így megoldani, mert baromira felmelegszik a beton, hát még a kátrányos részek :/
Ja és közben vesebeteg is lett a kutya, ami azt jelenti, hogy kb. fél óránként pisilnie kell, úgyhogy másképp valószínűleg folyamatosan összepisilné magát :(
Kis és közepes testű kutyát szerintem érdemes alomra szoktatni, mert nem kell sétáig tartogatnia (én csak 9-kor és este 6 körül viszem le, akkor még/már elviselhető ez a meleg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!