Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Panelházi kutyusosok, ti...

Panelházi kutyusosok, ti hogyan fárasztjátok le ebbe a hőségbe a kutyusotokat?

Figyelt kérdés

Mi hajnalba kelünk olyan 6 körül ilyenkor teszünk egy nagyobb sétát a környéken majd legközelebb 2 kor viszem le ilyenkor csak pisi kakira mert nem bír lent lenni szegénykém. Este pedig olyan fél hat körül megyünk úsztatni majd 8 fél kilenckor pedig lent a többi kutyussal vagyunk.

De még is sajnálom mert már reggel se bírja azt a nagy meleget ezért nincs oly nagyon lefárasztva mint amikor hűvösebb volt. Fent tanítani se tudom mert nagyon melege van meg nem is nagyon akarom ugráltatni szegényt.

2012. júl. 7. 21:59
 1/6 Szilvi & Argos ***** válasza:

Szerintem ebben a melegben bőven elég, amit írtál!

Nekem ugyan kertes házban van kutyám, de napi két séta az általános. Egész nap csak alszik, a nap nagy részét a homokban tölti a fenyők alatt vagy a fürdőszobában.

Ha reggel fel tudok kelni korán, vagy később van erőm elindulni, akkor fél-egy óra séta, úszás van.

Este 18-tól megyünk kb. 2,5-3 órára bringázni, sétálni, úszni, labdázni, gyakorolni, bandázni. Ez bőven elég.

Amikor panelban laktam közepes testű kutyámmal, akkor reggel vagy elvánszorogtunk úszni, vagy csak a telepen mentünk egy nagyobb kört az árnyékban. Kora délután a ház mögött volt eü-i 10 perc, és kora este volt 2-3 órás nagy séta, bandázás, úszás, stb.

2012. júl. 7. 22:06
 2/6 anonim ***** válasza:
leviszem reggel 8-9 környékén, elengedem ha akar futkorászik ha nem nem, utána már csak este viszem le ha nem szól (szobatiszta) így este 10körül... hál istennek ilyen hőségben nem kell lefárasztani egésznap fekszik és pihen (mondjuk hüvösebb időben is ezt csinálja ide fent, lent aktivabb olynakor csak, meg többször szol hogy le kell menni)
2012. júl. 7. 22:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Ebben a melegben az én hiper aktív vizslámat alig lehet kivonszolni a lakásból és a séta is max napi 1 óra, mert egy idő után lefekszik és nem mozdul. Szerintem elég ennyi séta
2012. júl. 7. 22:09
 4/6 anonim ***** válasza:

két kistestű kutyánk van,nálunk se bírják a meleget

..az egyik nagyon aktív de ebbe a melegbe ,alszik nem akar sétálni,csak ha vizes helyre megyünk akkor ott fel élénkül és alig lehet lefárasztani :D

mi 8-9 körül visszük őket 15-20 percre, 13-14 óra körül is 15-20 perc és fél hét körül pedig 1,5 -2 órára elmegyünk a közeli patakhoz és dobáljuk neki a labdát, a másik kutyánk csak fekszik a patakba,de ő már 10 éves és ebbe a melegbe inkább aludna mint futna..

szóval ilyen melegbe a kutyák kevésbé igénylik a mozgást, ilyenkor a legjobb lemozgatás az úszás,jól elfáradnak benne és hüsölnek is :)

2012. júl. 7. 22:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Úgy látszik nekem a legjobb, mert nálunk van egy külön kutya wc a lakásban :D Az egyik sarokban van egy műanyag gyömölcsösláda (a macskaalomhoz való tálcák túl kicsik) benne macskaalommal. Már kicsi korában rászoktattuk a kutyát és szépen ott végzi el a dolgát és megy a cucc a szemétbe :)

Ilyen melegben külön örülök, hogy sikerült így megoldani, mert baromira felmelegszik a beton, hát még a kátrányos részek :/

Ja és közben vesebeteg is lett a kutya, ami azt jelenti, hogy kb. fél óránként pisilnie kell, úgyhogy másképp valószínűleg folyamatosan összepisilné magát :(

Kis és közepes testű kutyát szerintem érdemes alomra szoktatni, mert nem kell sétáig tartogatnia (én csak 9-kor és este 6 körül viszem le, akkor még/már elviselhető ez a meleg).

2012. júl. 7. 22:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Mandulaszörny, azt, meg a francokat érdemes egy kutyát alomra szoktatni! Nem lehet felfogni, hogy ez nem macska és a kutya kellemetlenül érzi magát, ha ott kell ürítenie ahol él?
2012. júl. 8. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!