Hogyan tudnám megtanítani a kutyát patkányt fogni?
13 hetesen még nem igazán fogja megtanulni. De később sem biztos attól függ van e benne vadászösztön ha igen akkor mennyi. Ha van benne akkor ez magától fog neki menni.
Nekem egy Tacskó-Foxterrier keverékem van. Őt az egér és patkány vadászatra soha nem tanítottam. Egyszerűen a vérében volt és 2 éves kora után el kezdte őket fogdosni.
De az segíthet ha találsz valahol egy halott egeret vagy patkányt akkor azt szagoltasd meg vele. De semmi esetre se hagyd, hogy megegye vagy, hogy megnyalogassa!!!
13 hetes még fiatal ehhez ,szóval várnod kell..
szerintem nem kell ezt megtanítani neki igazán,a havanese-ünk (nem vadász kutya) és úgy megy a gyíkok és egerek után mintha be lenne rá tanítva de nincs , a gyíkot nem bírja megfogni,de egy egeret már egyszer elkapott ,de azonnal rászóltunk ,hogy tedd le és letette..
a tacsi vadász kutya szóval szerintem nem lesz próbléma
de ha egy halott tettemet kezdesz el húzni vagy vmi azzal majd be indított a vadász ösztönét,de tényleg ne fogja meg a szájával nehogy baja legyen a halott egértől..
nekünk volt egy tacsink
kb 1,5 éves kora után sorra fogdosta a patkányokat..
benne van a vérében,de csak felnőtten kezd vadászni rájuk és csak megfogja utána dobálgatja,játszik vele,mert az ő zsákmánya,de nem eszi meg :)
köszönöm a válaszokat
akkor várok még vele
remélem idővel magától rákap a dologra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!