Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől alakult ki ez benne?

Mitől alakult ki ez benne?

Figyelt kérdés

Üdv!

Van egy 6 éves labrador-német juhászkutya keverékem. Lekerítve lakik a kert elején. Naponta ki van engedve reggeltől, késő délutánig, mondjuk sötétedésig. Múlt héten hirtelen kisebb zuhé kerekedett, nem volt időm visszazárni a helyére. Ilyenkor a szokása, hogy lefekszik a kapuba, és onnan nem mozdul. Hiába hívom, csalogatom, ott ül tiszta poc. Egyszer már már erőszakkal megfogtam a nyakörvét, és indítani akartam, amikor kicsit morgott. Azóta ráhagyom. Télen is, azt hittem kedvezek neki, szép nagy hó volt, hancúrozott, de amikor elkezdett esni, lefeküdt, és valósággal ráfagyott a szőrére a hó. Remegett, fázott, mire észrevettem. Bezzeg ha a helyén van, csapadék elől behúzódik a házába. A kérdésem az, hogy miért nem megy be amikor szabadon van? Miért ázna bőrig, vagy fagyna meg, ha ott az ól? Miért ilyen, ha szabadon van? Mit tehetnék, hogy megváltozzon? Öregedik szegény, hadd éljen még!

2012. júl. 5. 21:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Talán a házából nem látja a bejárati ajtótokat és a kaput. Így nem szívesen megy be a helyére. Azért, ha komolyan fázna, bemenne.Kinti kutyáknak igen jó a szőre. Eső, hó meg sem kottyan nekik. Egy jó kis elázás meg jobb, mint a samponos fürdetés.
2012. júl. 5. 22:14
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Hát oké, csak olyan fura, amikor reszket, sajnálom. De ha így oké neki, akkor hagyom!
2012. júl. 6. 11:10
 3/3 anonim ***** válasza:
A kutya az izmai mozgatásával melegíti magát.Ez a reszketés.
2012. júl. 6. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!