Ha egy Rottweiler kan kölyök kicsikorátor majdnem minden nap taláálkozik egy másik kan kutyával akkor is összemehetnek késöbb?
A kan rotiknál olyan másfél éves koruk körül kell vigyázni, nagyjából akkor érik be a fejük lágya. Ilyenkor felkészülhetsz egy-két rangsoreldöntő verekedésre.
De pl haverjai lehetnek, ha egy útvonalon sétáltatod kicsikorától és útközben mindig találkoztok más kutyákkal, éveken keresztül, azokkal jóban lesz. Ha együtt tartod más állatokkal, azokat sem fogja bántani.
Természetesen ehhez a helyes nevelés, ill. a kutyaiskola is hozzátartozik. Szerintem ne aggódj.
A roti kemény kutya, határozottan kell fogni, de a kölyökkortól ismerős kanokat valószínűleg nem fogja szétcincálni.
Azért javaslok egy kutyaiskolát, minél fiatalabb kortól (kutyaóvoda különösen jó lehet), mert akkor sok kutyával találkozik, ő is megtanulja kezelni a helyzetet, és neked is elmagyarázzák, hogy kezeld jól az esetleges agresszióját.
Nekem van most egy 12 hónapos rotim. Még nagyon gyerekesen viselkedik. A roti későn érő típus. Van mellette egy németjuhász elmúlt 10éves, vele nagyon jól elvan, de hiába fiatal és gyerekes még a rotim, már "kóstolgatja" a nagy kutyát és már-már majdnem kialakul nagy verekedés, ha rájön az ötperc:)) De ez nem nagyon gyakori. MÉG! Mivel nap mint nap látom őket, 100%ra merem venni hogy náluk verekedéssel fog eldőlni a sorrend (a roti miatt, eléggé rámenős, akaratos). Más állatot pedig egyáltalán nem tűr meg, sőt kifejezetten utálja mindet.
Múltkor éjjel idetévedt egy 4 éves utcabeli kan roti a házunkhoz és az én 11 hónapos kuityám majdnem széttépte a kaput és ment volna neki, pedig amint irtam még gyerekes eléggé, de más kan kutyát meg tudna ölni.
A kérdésedre válaszolva pedig sztem ha gyerek koruktól találkoznak akkor nem valószínű hogy később "összemennek" , kivéve persze ha nem vesznek össze valamin! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!