Milyen idős kortól ivarérett egy kutya? Ha tüzel az azt
jelenti hogyha érintkezik egy másik kutyával akkor
lesznek kiskutyák?
Fifike biztos anyuka akar lenni..
keverék kutyát mi a fenének szaporítasz?Még 2 tk-s kutyát sem kéne összerakni. De golden retriever keverékből annyi van mint a szemét,és nem kell senkinek.
És most azért van másik kutyátok,mert a régi ki lett ivartalítva?
2012. júl. 3. 12:18
22/30 A kérdező kommentje:
Jó,persze,14 kölyköt nem szeretnénk.. Csak néhányat. Mindent a maga idejében..
23/30 A kérdező kommentje:
Ez a másik kutya azért van mert hirdetésben találtam hogy elajándékoznák. És én elhoztam. Biztos ami biztos,kerüljön jó kezekbe ha már szegénykét elajándékozzák+a másik két testvérét is. És mindig is szerettem volna egy golden retriever kutyát. Nem érdekel hogy keverék,attól még ugyanúgy szeretem mintha nem lenne keverék. Attól ő nem más milyen hogy keverék lett belőle. De viszont ha azt vesszük figyelembe hogy miért nem kant hoztam akkor már inkább,akkor azért hogy legyenek majd kiskutyáink ha úgy adódik a helyzet.
Nekem is volt már vemhes két kutyám is az egyik bele pusztult az ellésbe a másik 13 kölyköt ellet amik egy hónap múlva el pusztultak, mert fiatal volt az anyjuk és nem tudta gondozni őket. Első ellésnél megvan rá az esély, hogy le se sza.rja őket és el pusztulnak a kiskutyák. És ha ellik is a szukád (ami az életébe is kerülhet) akkor egy-két kölyök el pusztul, mert a legyengébbek meg halnak
2012. júl. 3. 12:22
De minek,könyörgöm? Ennyire meg ne legyél ostoba,nem azzal van a baj,hogy keverék,hanem azzal,hogy elletni akarod és hasznot húzni belőle az ő kárára. A menhelyek tömve vannak kutyákkal (goldenekke,és kölykökkel is) . Miért nem akarsz segíteni nekik,azzal,hogy onnan kelljen kihoznia kutyát aki szeretne,és ne tőled vegyen ?
és még valami ,erre sehol nem válaszoltál: a szuka kutyát megviseli az ellés és a szoptatás,rossz neki,cska ösztönből szaporodik. Éveket veszel el az életéből a felelőtlen elletéssel. Ez sem zavar?Hogy tudsz majd a tükörbe nézni,ha belepusztul a szülésbe?
2012. júl. 3. 12:26
Néhány kölyök (mondjuk megtartasz 4-et) két havi etetéséből már tenyésztőtől kapsz goldent, mert egy kutya egy hónapba megeszik 10 kilót ami legrosszabb esetben 10 ezer forint ezt szorozd meg 4-el az 40 ezer két hónap altt 80 ezret költesz a kutyák etetésére amiből kijön egy normális goldi tenyésztőtől. Amúgy az meg hogy van pénzetek nem elég, mert nekem is lenne pénzem eltartani 10 kutyát, de mégsem elletem az enyémet hanem annyira szeretnék több kutyát akkor besétálok egy menhelyre és elviszek onnan egy kutyát
2012. júl. 3. 12:29
Emberek adjátok fel!Látszik a kérdezőn hogy agyhiányos kis tizenéves csitri és az indok amiért egy keverék szukát pároztatna az az hogy cukik a kutyik!Igen,tényleg cukik,egy darabig.És utána mit csinálsz mondjuk 10 jól megtermett kutyával?Gondolkozz már!Egyáltalán elolvasod amiket az előttem szólók írtak?És fel is fogod?
2012. júl. 3. 22:07
28/30 A kérdező kommentje:
Nem szaporítanám a szót,gondoljatok amit akartok,ez már nem az én bajom. Vádoljatok,oltsatok le de magatokat minősítitek le. Pláne hogy a kérdésemre még az első pár ember leírta a választ. Az utánuk lévők pedig teljesen mást írtak mint amit kérdeztem. Moderáljátok már magatokat légyszíves! Ha lenne bennetek annyi.. akkor nem hőbörögnétek,és nem azt írtátok volna le vagy 10-en hogy ivartalanítsam.. Nektek milyen érzés lenne ha itt bunkózna veletek valaki egy kérdéseteknél? Ha valaki leragad egy kérdéseteknél és nem jó szándékból? Igen most úgy gondoljátok hogy le kell minősíteni engem,meg jöttök itt hogy mennyi idős lehetek,de tudjátok mit? Nem érdekel. Tudom hogy ivartalanítani kell,ivartalanítva is lesz. És nem azért szeretnénk kiskutyákat mert cukik. Ezt is leírtam párszor... Azt is írtam az egyik hozzászólónak hogy nem is rossz ötlet menhelyről befogadni kiskutyát. Azok már alapból ivartalanítva vannak. A nem rossz ötlet alatt azt értettem hogy szeretem a kutyákat,és szeretnék nekik,legalább egy kiskutyának jó életet biztosítani,na most a menhelyen nem hinném hogy jó életük van. Ha pedig kiskutyáink lennének,semmiképpen sem adnám be menhelyre még ha lehetséges volna sem,meg sem fordulna ilyesmi a fejemben. Az pedig hogy x mennyiségű kutyával majd mit kezdünk az hadd legyen már a mi dolgunk. Ez a golden kutyus is hol lenne jelenleg ha nem hoztam volna el?! Kitudja milyen kezekbe kerülhetett volna.. Mindennek megvan a jó oldalak csak észre kell venni. Még ha úgy tűnik hogy nincs akkor is van..
29/30 A kérdező kommentje:
Arra miért nem írtok valamit amit a 24. hozzászóló írt? Érdekes kicsit..
Fölösleges minden szó, úgyis azt csinál amit akar. A 24-es hozzászólónak csak gratulálni lehet. Még annyit hozzá tennék hogy keverék kutya esetében nagyobb az esély a betegségekre, idegrendszeri rendellenesség, daganatos betegségek! Minek neki 10-12 beteg kutya? Mivel nem tenyésztő, nincs kellő hozzáértése, valószínűleg tízen valamennyi kezelhetetlen kutyája lesz. Ez nem bunkóság ez tény.
2013. júl. 21. 13:05
Kapcsolódó kérdések: