Milyen idős kortól ivarérett egy kutya? Ha tüzel az azt jelenti hogyha érintkezik egy másik kutyával akkor lesznek kiskutyák?
És azt tudod, hogy korlátozva van a kutyák tarthatóságának száma? Ami ha jól tudom (és nem vagy bejegyzett tenyésztő) akkor 4 db-ra korlátozódik?
Egy fiatal szuka, ami ráadásul nagy-közepes testű 4 kölyköt MINIMUM lehoz. Én valahogy nem tudom azt elhinni, hogy a 6-7 kutyát RENDESEN gondozva, kielégítve mozgásigényét, agyilag lefárasztva lehet bírni. Nekem csak egy kutyám van (jelenleg), de az egész szabadidőm rá áldozom, hogy jó élete legyen. Nem feltétlenül az a jó élete a kutyának, hogy a hűvösben hűsöl, meg mondjuk este kap kaját...
Ezt úgy sem fogod tudni megmagyarázni nekem, hogy rendesen, normálisan ki lehet elégíteni ennyi kutya igényét, hogy azt lehessen mondani, hogy igen, na őnekik jó életük van.
Ha meg tudsz cáfolni konkrétumokkal, gyakorlatban bevált módszerekkel, akkor szívesen meghallgatom, hogy ezt hogy is gondoljátok.
Kérdező! Mint állatmentő kérlek, ne akard pároztatni a kutyidat. Ha az ő szemszögéből nézzük, akkor 2-3 évet elveszel a várható élettartamáról. Növeled a méh- és emlőrák esélyét. Ellés után, míg a kölyköket le nem választják elég leharcolt lesz, nehéz visszahozni az eredeti állapotába. A kantól rengeteg betegséget elkaphat: pl ha herpeszes lesz, ellésnél elpusztul az összes kölyök.
Ha a te szemszögedből nézzük: Gondolom az eü szűréseket tárgytalannak tekinthetjük. A szuka több kaját és esetlegesen egyéb táplálékkiegészítőket igényel vemhesség során = plusz pénz. Állatorvossal legalább kétszer illik megnézetni vemhesség során = plusz pénz. Ha szerencséd van az ellés komplikációmentes lesz, ha nem vagy szerencsés, akkor akár a kutyád is elpusztulhat a kölykökkel együtt. De tegyük fel rendben lesz. Még mindig megvan az esélye h nem hajlandó vagy nem képes táplálni a kölyköket = plusz pénz és kétóránkénti kelés. Kölyköknek kéthetente féreghajtás, megfelelő korban oltások beadatása = plusz pénz.
És persze ez csak egy felületes lista volt, rengeteg dolog van még. Persze, az esély megvan rá h csak 1-2 kölyke lesz, de arra is megvan az esély, h 12-15 kölyök lesz. De szerintem 4-5 alatt nem valószínű.
Elpasszolni max az oltások áráért tudod, többért nem, hisz végképp keverék kutyik. Ha esetleg megtartod: ha lesz kan, akkor máris megvan a probléma, felnőve megtermékenyítheti a saját anyját, amiből nem is akarok belegondolni h mi lesz. Ha szuka lesz az alomban, akkor "mégjobb", tesók is fognak párosodni, amibe megint nem akarok belegondolni.
Ma Magyarországon több, mint másfél millió gazdátlan állat van. Ebbe beletartozik a gyepmesteri telepen lévő, menhelyen lévő és az utcán kóborló kutya is. Ha te csak egy kölyöknek találsz gazdát, máris a több mint másfél millió kutyák közül egynek megpecsételted a sorsát, hisz az a gazdi akár őt is magához vehette volna. Ezeken gondolkozz el egy picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!