Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen idős kortól ivarérett...

Milyen idős kortól ivarérett egy kutya? Ha tüzel az azt jelenti hogyha érintkezik egy másik kutyával akkor lesznek kiskutyák?

Figyelt kérdés
Golden retriever keverék kutyusom van,jelen pillanat úgy fest tüzel,és 2011. 11. 08.-án született.
2012. júl. 3. 09:18
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Nem csak én szeretném hogy kiskutyák legyenek hanem anyumék is. Nem tudom miből gondolod hogy kóbor kutyák lennének majd a kis kutyák vagy hogy menhelyre kerülnének. 1x szeretnénk pároztatni őket majdan,és nem többször. A kiskutyákat pedig igen,képzeld megtartanánk és ahogyan a többiek úgy ők is jól lennének tartva. Át lett ez gondolva nem 1x nem 2x,és nem felelőtlenség. Akkor így minden embernek akinek születnek kiskutyáik és megtartják azok felelőtlen emberek??? Nem hinném.. Anyum külföldön dolgozik két hetes váltásokban.. Nevelőapámnak is van munkahelye.. Nekem még nincs de idővel lesz. 2 szintes családi házban élünk,nem sorolom fel hogy milyen állataink vannak a lakásban de akad egy jó pár. És köszönik nagyon jól érzik magukat,jól vannak tartva évek óta. Azért írtam hogy a konyhában hűsölnek és figyelve van rá,mert a lenti szinten a bejárati ajtó nyitva van ami ugye az udvarra vezet.
2012. júl. 3. 09:55
 12/30 A kérdező kommentje:
Nem biztos hogy az első alomjában már is 5-7 kölyök lesz. Elhiszem hogy óvra akartok inteni és csak jót akartok,köszönöm is hogy ezt teszitek,de ha azt írtam hogy felelős gazdik leszünk,akkor azt úgy is gondolom. Tudom hogy lehetetlennek hangzik,de nem az.
2012. júl. 3. 09:57
 13/30 anonim ***** válasza:
67%

És azt tudod, hogy korlátozva van a kutyák tarthatóságának száma? Ami ha jól tudom (és nem vagy bejegyzett tenyésztő) akkor 4 db-ra korlátozódik?

Egy fiatal szuka, ami ráadásul nagy-közepes testű 4 kölyköt MINIMUM lehoz. Én valahogy nem tudom azt elhinni, hogy a 6-7 kutyát RENDESEN gondozva, kielégítve mozgásigényét, agyilag lefárasztva lehet bírni. Nekem csak egy kutyám van (jelenleg), de az egész szabadidőm rá áldozom, hogy jó élete legyen. Nem feltétlenül az a jó élete a kutyának, hogy a hűvösben hűsöl, meg mondjuk este kap kaját...

Ezt úgy sem fogod tudni megmagyarázni nekem, hogy rendesen, normálisan ki lehet elégíteni ennyi kutya igényét, hogy azt lehessen mondani, hogy igen, na őnekik jó életük van.

Ha meg tudsz cáfolni konkrétumokkal, gyakorlatban bevált módszerekkel, akkor szívesen meghallgatom, hogy ezt hogy is gondoljátok.

2012. júl. 3. 10:03
 14/30 A kérdező kommentje:
Én nem azt írtam hogy egy kutyának csak enni kell adni meg hagyni hogy a hűsben legyen és akkor megadtam neki mindent és jól érzi magát. Ilyet én egy szóval nem írtam. Természetesen kell megfelelő mozgásigény nekik. Felszerelés: Alvóhely,etető és itató edények,játékok,póráz,nyakörv,fésű kefék sem árt,fürdetés. Pláne ebben a melegben napi 2x minimum. Védőoltás,veszettség elleni oltás. Felnőtt korában egyéb oltások. Féreghajtás. Nevelés: A nevére hallgasson,behívás,séta pórázon,helyedre. Tiltás: Fúj,nem szabad. Tisztában vagyok azzal hogy mi minden kell egy kutyának. Kutyákból pedig 2 van nekünk,ezen kívül 3 macskánk,és kisebb állatok amiket ketrecben tartunk..
2012. júl. 3. 10:32
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Mint állatmentő kérlek, ne akard pároztatni a kutyidat. Ha az ő szemszögéből nézzük, akkor 2-3 évet elveszel a várható élettartamáról. Növeled a méh- és emlőrák esélyét. Ellés után, míg a kölyköket le nem választják elég leharcolt lesz, nehéz visszahozni az eredeti állapotába. A kantól rengeteg betegséget elkaphat: pl ha herpeszes lesz, ellésnél elpusztul az összes kölyök.

Ha a te szemszögedből nézzük: Gondolom az eü szűréseket tárgytalannak tekinthetjük. A szuka több kaját és esetlegesen egyéb táplálékkiegészítőket igényel vemhesség során = plusz pénz. Állatorvossal legalább kétszer illik megnézetni vemhesség során = plusz pénz. Ha szerencséd van az ellés komplikációmentes lesz, ha nem vagy szerencsés, akkor akár a kutyád is elpusztulhat a kölykökkel együtt. De tegyük fel rendben lesz. Még mindig megvan az esélye h nem hajlandó vagy nem képes táplálni a kölyköket = plusz pénz és kétóránkénti kelés. Kölyköknek kéthetente féreghajtás, megfelelő korban oltások beadatása = plusz pénz.

És persze ez csak egy felületes lista volt, rengeteg dolog van még. Persze, az esély megvan rá h csak 1-2 kölyke lesz, de arra is megvan az esély, h 12-15 kölyök lesz. De szerintem 4-5 alatt nem valószínű.

Elpasszolni max az oltások áráért tudod, többért nem, hisz végképp keverék kutyik. Ha esetleg megtartod: ha lesz kan, akkor máris megvan a probléma, felnőve megtermékenyítheti a saját anyját, amiből nem is akarok belegondolni h mi lesz. Ha szuka lesz az alomban, akkor "mégjobb", tesók is fognak párosodni, amibe megint nem akarok belegondolni.

Ma Magyarországon több, mint másfél millió gazdátlan állat van. Ebbe beletartozik a gyepmesteri telepen lévő, menhelyen lévő és az utcán kóborló kutya is. Ha te csak egy kölyöknek találsz gazdát, máris a több mint másfél millió kutyák közül egynek megpecsételted a sorsát, hisz az a gazdi akár őt is magához vehette volna. Ezeken gondolkozz el egy picit.

2012. júl. 3. 11:02
 16/30 A kérdező kommentje:
Én tudom hogy mennyire költséges. Itthon mind tudjuk. Ha nem tudnánk nem gondolkoznánk kiskutyákon. 10-12 kölyökre kicsi a valószínűség. És mint korábban írtam ha pároztatjuk természetesen többször nem fogjuk őt,és a kiskutyákat sem szeretnénk majdan. Ami=az ivartalaníttatással.
2012. júl. 3. 11:08
 17/30 anonim ***** válasza:
DE meséld el, hogy mire jó az az egy párosítás...
2012. júl. 3. 11:52
 18/30 anonim ***** válasza:
Ha szeretnétek még kutyákat mért nem fogadtok inkább be menhelyekről, hogy ezzel is kevesebb legyen a gazdátlan állat?
2012. júl. 3. 12:13
 19/30 A kérdező kommentje:
Nem az hogy mire jó,hanem szerettünk volna/szeretnénk kiskutyát olyat aki a mi kutyánktól van. De mondjuk ez a menhelyről való befogadás sem egy rossz ötlet.
2012. júl. 3. 12:16
 20/30 anonim ***** válasza:
Az lehet hogy kicsi rá a valószínűség, de megvan rá az esély és ha 14 kölyköt ellik mit csinálsz? ha csak 10 ezer forintos táppal számolok akkor havonta 150 ezer + orvosi költség+ a szukának ellátás. És 14 kutyát nem semmi sétáltatni meg tanítani. Ha ennyii kutyát akarsz inkább fogadj örökbe néhányat
2012. júl. 3. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!