Egy mudi is van annyira okos mint egy malinois vagy egy border collie?
Jellemben a mudi miben más mint egy bc vagy egy mali?
Ugyanúgy (ugyanolyan gyorsan és könnyen) megtudna egy mudi is tanulni trükköket?
Most akkor tesztre vagy versenyre gondolsz? Igen, a kuvaszosoknál van egy teszt, ami úgyrémlik bátorságpróba néven fut.
Van egy olyan, hogy Viselkedés Képességfelmérő Verseny, hivatalosan, de ezt hívják karaktertesztnek is.
És van a Magyar Pásztorkutyák Munkaversenye. [link]
(Kérdező, bocsáss meg hogy ezt itt tárgyaljuk, de hogy röviden a kérdésedre is válaszoljak, ha már itt vagyok: A mudi simán "van annyira okos" mint a másik fajták, de tény hogy jellemben sokkal másabb. Ezért szeretjük.)
Persze, hogy mudim van, tagadtam én valamikor? Ettől még elismerem, hogy a mali és a border is okos, csak nem szeretem, hogy fenhordják az orruk és ők nem ismerik el fordítva (főleg a borderesek).
Verseny, érted, versenyről beszéltem, mi nem érthető neked ezen? Belinkelem neked, videók vannak róla, ott voltam, díjaim vannak róla, fényképeim, ne haragudj de ezek után had létezzen már, megengeded? A szemem előtt vonultak fel a versenyen a komondorok és kuvaszok. Országos bajnokságot is rendeznek belőle... Mi ezen a probléma? Remélem ezzel nem azt akarod bizonygatni körömszakadtáig, hogy márpedig a nagytestű pásztorkutyákat nem lehet kiképezni versenyszintre? A világ halad szerencsére...
'Ezeknek a tulajdonságoknak a szinten tartására és felmérésére kedvező és vonzó
alkalmak a megfelelően előkészített és igényes szakmai színvonalon lebonyolított
versenyek.
A Magyar Pásztorkutyák Munkaversenye egy olyan versenyzési lehetőség,
melyben a komondor, a kuvasz, a puli, a pumi és a mudi egyenlő eséllyel küzdhet
az első helyért és erre biztosítékot ad a versenyszabályzat előírása és
követelményrendszere. ' Részlet a szabályzatból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!