Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet egy kutyának 50%-os...

Lehet egy kutyának 50%-os szeparációs szorongása?

Figyelt kérdés
Ketten vagyunk a férjemmel a kutya gazdái, leginkább most én, mert ő nagyon keveset van otthon. Ha ketten együtt otthon hagyjuk, akkor borzasztó vonyításba kezd a kutya. Kb fél órát sípol. Ha én hagyom egyedül, akkor csendben van, ha a férjem megy el otthonról utoljára, akkor jön a hiszti. Mit tehetek én, hogy ne érezze rosszul magát a kutya?
2012. júl. 2. 08:19
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk a kutya korat leirhattad volna...
2012. júl. 2. 08:44
 2/10 A kérdező kommentje:

Mondjuk ebben a stílusban nem szívesen kommunikálok...

Elfelejtetted leírni, hogy mennyi idős a kutya.

Erre én: Jaj, elnézést. Két éves. Egy éve van nálunk, először bármelyikünk hagyta egyedül, hisztizett.

2012. júl. 2. 08:58
 3/10 anonim ***** válasza:

Bunkókkal ne tördj, nyilván nem volt gyerekszobája, és a putriban ezt a stílust tanulta.

A kérdésedre: Elképzelhetőnek tartom, te vagy vele, to foglalkozol, ha elmész, tudja, hogy visszajössz, bízik benned, a férjedben kevésbé, mert ő kevesebbet foglalkozik vele.

2012. júl. 2. 09:12
 4/10 anonim ***** válasza:

Persze, lehet. Férjednek is foglalkoznia kéne a falkavezérséggel, hogy őt is felette állónak érezze az eb, akkor miatta sem fog vonyítani.

Amúgy én olyan kutyát is ismerek, akit egyesével egyedül lehet hagyni, de ha együtt mennek el a gazdái, akkor összekakálja meg -pisili a lakást, amíg elvannak. Nála ez a helyzet okoz szorongást. Bármi kihozhatja a kutyából, de bármit rendbe is lehet rakni :)

2012. júl. 2. 09:15
 5/10 anonim ***** válasza:

50 % szeparációs stressz,és 50 % rossz nevelés.

beszéld meg a pároddal,hogy meg kellene nevelni az ebet!

nem neked! neki!

a gond a párodnál van! mivel ő a vezér ,a kutya rosszul reagálja le a hiányát.

megoldás még a kutyaiskola látogatása,illetve a te viszonyod rendezése az ebbel!

- jan fennel : tanuljunk meg kutyául,c könyv elolvasása( gyors olcsó ,hatásos) ingyenesen letölthető.

- a párod viselkedésének megváltoztatása a kutyával szemben!

-kutyaiskola

-a többi már megy magától!

2012. júl. 2. 10:32
 6/10 A kérdező kommentje:

Olvastam már Jan Fennel könyvét, meg még egy pár hasonló témájú könyvet. Így sikerült elérnem, hogy legalább miattam ne sírjon a kutya. Férjemnek nincs ideje és türelme sem ezzel foglalkozni, 16-18 órákat is dolgozik naponta. Ezért reméltem, hogy az ő kettejük helyzetét is megoldhatom én. Gondolom még nekem is van mit javítani a pozíciómon. Az nem lehet megoldás, ha a kutya teljesen biztos lenne benne, hogy én vagyok a falkavezér? Akkor talán nem aggódna a férjem miatt sem ha elmegy, illetve utoljára megy el. Úgy olvastam, hogy ha totál biztos a kutyus abban, hogy nem ő a falkavezér, akkor nyugodtan veszi tudomásul, hogy ha egyedül marad otthon. Vagy nagyon rossz nyomon járok? Van még egy fura szokása a kutyánknak amúgy. Én vacsorázok mondjuk este hatkor, férjem éjjel mikor hazaér, és a kutyus csak ez után hajlandó enni.

Egyébként ez a para miért csak akkor jön ki rajta ha egyedül marad? Láttam a csodálatos kutyadoki egyik epizódjában, hogy a kislány kutyája úgyis hisztériázott egész nap miután a kiscsaj elment suliba, hogy a lány anyja otthon volt.

Egyébként talán lényeges infó lehet, hogy én etetem a kutyát, én viszem sétálni általában (kivéve télen, olyankor reggel és délben a férjem viszi), én tanítgattam meg próbáltam/próbálom nevelgetni, mert nagyon neveletlen volt.

2012. júl. 2. 11:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Attól, hogy te vagy a falkavezér, ő még aggódhat a férjedért gond nélkül, hiszen ő nem áll felette a rangsorban, érte tehát felelősséggel tartozik. Mindenkinek a kutya falkavezérének kell lenni (ami valójában csak azt jelenti, hogy dominánsabban kell viselkednie nála, felette kell állnia a sorban, hiszen egy átlag falkáben egy alfa pár vezet csak, nincs ezer falkavezér).

Néhány egyszerű szabályt verj a fejébe, nem köszön a kutyának hazaérkezéskor, se elmenetelkor, nem hagyja, hogy felugráljon rá, nem hagyja követelőzni, nem ad neki sutyiban kaját, meg egyáltalán, kicsit sem hagyja, hogy a kutya irányítsa. Ez pont, hogy kevesebb foglalkozás, mintha ugrálna a kutyának. Ha elviszi sétálni, vagy együtt mentek, a kutya engedje előre az ajtóban, elmenetelkor és hazaérkezéskor is, mert nem mindegy, ki visz kit sétálni és haza. Ez eleinte igényelhet egy kis időt, de ha a kutyának jót akartok, muszáj ezzel foglalkozni. Te sajnos nem teremthetsz tekintélyt a férjednek, ezt neki kell megoldania.

A kajáltatás meg egy vicc, kapja meg az adagját este, és ha nem eszi meg, vedd el. Majd rájön, hogy időben kell enni, vagy lemarad. Ez is hatalmat ad a kezetekbe, mert kutyáéknál akinél a kaja, annál a hatalom. Ha te döntesz az evés időpontjáról és mikéntjéről, máris több tekintélyed lesz.

2012. júl. 2. 14:35
 8/10 A kérdező kommentje:
Csináltam ezt a módszert a kajálásnál, de nem vagyok benne biztos hogy mostanában nem a meleg miatt eszik-e csak ilyen későn:/
2012. júl. 2. 15:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor adj neki eleve későn enni. A lényeg, hogy ne ő döntse el, mikor kajál, hanem te. Ilyen időben 9, de inkább 10 előtt mi eleve nem is próbálunk etetni, mert nem éhesek a kutyák, de ha lehűlt a levegő, akkor azért megjön a kedvük.
2012. júl. 2. 17:15
 10/10 anonim ***** válasza:

szerintem ,neked a legjobb,egy Tükör módszerrel tanító kutyaiskola lenne.

ahol is ,te és a kutya ( illetve a kutyasuli alaptanfolyamának elvégzése után : te és a kutyád !!),rendeznétek a dolgokat !

legyél te a főnök, ,,, ezt megtanulhatod, és alkalmazhatod!

aki a kutyával többet van ,aki többet foglalkozik vele, annak joga,és kötelessége vezérként tenni ezeket.

így elkerülhető a probléma.

2012. júl. 4. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!