Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Klikkerrel kapcsolatos kérdése...

Klikkerrel kapcsolatos kérdések! (? )

Figyelt kérdés

Minden klikkernek ugyanolyan a hangja?

Mondjuk ha valakinek 2 kutyája van akkor 1 klikkerrel hogy tanítja mind a 2 kutyát?

2012. júl. 1. 12:43
 1/5 Hovarju ***** válasza:

Szerintem nincs két teljesen egyforma hangú klikker. Ha két kutyát akarsz tanítani érdemes két féle klikkert venni és akkor biztos nem lesz egyforma hangjuk.

De szerintem egyszerűbb külön-külön tanítani őket.

2012. júl. 1. 13:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Nincs egyforma klikker.
2012. júl. 1. 14:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy amíg az egyiket tanítod, addig a másikat külön zárod, vagy az helyben marad.
2012. júl. 1. 14:25
 4/5 anonim ***** válasza:
2 kutyám van, és ez engem is foglalkoztatott, hogy amíg az egyik kutyámat tanítom, a másik nem hiszi, hogy neki klikkelek-e. Az oktató azt mondta, nem, hiszen nem rá nézek, nem vele foglalkozom, tehát tudja a kutya, hogy neki klikkelek-e vagy sem.
2012. júl. 1. 16:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez szoktatás kérdése. Új trükk/feladat tanítási fázisában persze külön-külön kell a kutyákkal foglalkozni. Gyakorlásnál hamar megszokják, hogyha arrébb csatangolnak és te nem adsz ki olyan jelzést nekik, akkor a klikk nem nekik szól. Gyakorlás előtt egy picit mindig be kell kapcsolni a kutyákat. Amelyiket nem kapcsolod így be, az megszokja, hogy most nem ő van soron. Nyilván ha ott áll melletted az is, amelyik "szabad napos" és árgus szemekkel figyel téged, akkor klikk után neki is kell kaja. Vagy egyszerűen elküldöd őt magadtól, felállítod vele szemben a privát területed határát.

Én sosem használnék 2 klikkert, az olyan macerás, hogy mind a kettőt vigyem, ha az egyiket otthon hagyom, akkor az egyik kutyával nem tudok majd dolgozni, most rosszat használok, stb.

2012. júl. 1. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!