Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért fogy a kék Brit táptól...

Miért fogy a kék Brit táptól a kutyám?

Figyelt kérdés

2 éve is Brittel etettük, akkor szépen fejlődött, majd áttértünk Joserára, de attól duplája lett a széklete, így fél éve megint kék Britet kap.

Az ajánlott napi adagtól 2 marékkal többet adok neki, mégis az elmúlt fél évben 3 kilót fogyott, látszanak a csigolyái, bordái, ráadásul a szőre is matt lett.

A doki azt mondja szerinte jól néz ki, mivel a normál kutyasúly emberi szemmel nézve kissé soványnak tűnhet.

Én azonban mégis szeretném, ha ezt a 2-3 kilót visszaszedné.

Ha elfogy a táp, biztos visszatérünk a Joserára, vagy keresünk más tápot, de érdekelne, mégis miért fogy ettől?

Hiszen olyan sokan dicsérik a Britet és régen nekünk sem volt vele problémánk.

#brit #táp fogy
2012. júl. 1. 11:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én kevesebbet adok nekik, mint az a zacskón van és jó súlyban vannak, a szőrük is szép. Milyen kutyátok van és mennyi tápot kap? Húzd végig a kezed a bordáin, ha érzed őket, akkor jó, ha nem, akkor kövér, ha viszont csak a bőrt és a bordát érzed, akkor sovány.

[link]

2012. júl. 1. 11:18
 2/12 anonim ***** válasza:
Gondolom, ha kivannak a csigolyái, akkor felesleges a kezét végighúzni az oldalán, mert szemmel is láthatóak a bordák.
2012. júl. 1. 12:54
 3/12 A kérdező kommentje:

Staffordshire keverék és kb. 450grammot kap a tápból, bár az utóbbi időben már adok neki ezt-azt a mi vacsoránk maradékából is, hátha hízik tőle.

Amúgy rettentő jó erőben van és mozgékony, szinte fáradhatatlan, de a régi testalkata jobban nézett ki. Most majdnem olyan, mint a belinkelt oldal legalsó képén a dalmata.

2012. júl. 1. 13:18
 4/12 A kérdező kommentje:

Fene tudja...

Most kimentem megnézni, felülnézetből olyan, mint a rajzon az ideális testsúlyú kutya és a kezeimmel érzem az izmot, a bordák közt.

Akkor lehet, hogy csak ilyen nyúlánk fajta, végül is szuka.

2012. júl. 1. 13:21
 5/12 anonim ***** válasza:
Rendszeresen féregteleníted?
2012. júl. 1. 13:23
 6/12 anonim ***** válasza:

Sajnos, a tápok összetétele is változik az évek során. Éppen más alapanyagot tesznek bele valamiből pl.

Keress másik tápot neki, amit jól tolerál a szervezete. Aztán, ha a fogyás még mindig folytatódik, ajánlatos egy kivizsgálás neki.

Bár a kivizsgálást akár most is meg lehetne ejteni.

2012. júl. 1. 15:07
 7/12 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem a Brit táptól fogyott le, én is azzal etetek 3 kutyát és jóval kevesebbet kapnak, mint a zsákon feltüntetett adag. Vidd el egy alapos kivizsgálásra a kutyát!
2012. júl. 1. 20:04
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem mutass képet oldalnézetből a kutyáról!
2012. júl. 1. 22:50
 9/12 A kérdező kommentje:

Lefotóztam, bár a képen nem látszódnak annyira a bordák, mint élőben:

[link]

[link]

2012. júl. 1. 23:11
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én kutyám ugyan nem fogyott tőle, de nem is szélesedett ki, úgy ahogy kellett volna (még növésben volt, nem hizlalni akartam), ezért én is elkezdtem növelni az adagot. Volt egy határ ami felett már meghajtotta és akkor meg ráadásul éhező, kivert kutya formája is lett, ezért team breederre váltottunk. 2hét alatt összekapta magát a kutyám és kevesebb is kell belőle. (a széklete ugyan lágyabb a brithez képest, de még teljesen normális)

Ezen kívül mikor a britet kapta szintén aktív volt, szép volt a szőre... szóval nem volt rossz, csak nekünk nem ez lett az igazi. Ismerősöm a sport tápjával etet, neki tetszik, az ő kutyájának bevált.

2012. júl. 1. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!