Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Locsoljuk a kutyát a melegben,...

Locsoljuk a kutyát a melegben, vagy sem?

Figyelt kérdés

Van két spánielünk.

Sajnos édesanyámnál kialakult allergia miatt kinti kutyák lettek (a garázsba szabadon bejárással, ami hűvös).

Arra gondoltam, hogy közepes hőmérsékletű vizet öntök nekik egy kis kádba, és minden nap, amikor már meleg az idő, beleteszem őket, jól átitatom a bundájukat, had hűtse őket.

De édesapám azt mondja, ne, mert tüdőgyulladást kapnak...

Szerintetek hogyan kellene csinálni? A vizet imádják, de nem tudom, mi legyen.

2012. júl. 1. 05:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha akar belemegy a vízbe, ha hagysz ott, de nem fog. Amúgy a kutyák gödröt ásnak abba fekszenek és úgy hűsölnek. Nem kell őket locsolgatni. Főleg ha van bejárásuk hűvös helyre. Legyen elegendő friss vizük, amit ihatnak, el tudjanak árnyékba vonulni. Nem kell szegényeket füröszteni mindennap.
2012. júl. 1. 05:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem Yorkim van én egy pohár langyos vízzel ilyen melegbe leöntöm a bundáját aztán elkezd rohangálni de leglább fel frissül a tüdőgyulladás hülyeség
2012. júl. 1. 07:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Nyugodtan! Nem lesz semmi bajuk, sőt hálásak is lesznek érte :) Sok kutyának van kirakva kád, vagy kis medence, vannak akik a fél napot abban töltik, annyira imádják, vannak akik egyáltalán nem mennek bele. Kutyája válogatja, de semmi bajuk nem lesz :)

Ha nem akarnak belemenni, azzal is sokat segítesz rajtuk, hogy bevizezed a talpukat és a hasukat.

2012. júl. 1. 08:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekünk van egy esővízgyűjtő kád, maguktól belemásznak és pancsolnak. Miután felfrissültek, bepörögnek és játszanak. Egy flakon vízzel is lepocsolhatod, szép lassan, hogy ne ijedjen meg.
2012. júl. 1. 13:49
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy megijednek, sőt, imádják a vizet, csak a tüdőgyulladástól féltem őket. De akkor elvileg semmi ilyesmitől nem kell tartanom.

Mindenkinek ment a zöld kezecske!

2012. júl. 1. 22:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan lehet őket fürdetni, megfázni, tüdőgyulladást kapni max hideg időben lenne esélyük, az meg sajnos még odébb van.
2012. júl. 1. 23:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Hideg vízzel ne öntsd őket le, attól tényleg kaphatnak. Én is meglocsolgattam őket kannából langyos, melegecske vízzel.
2012. júl. 3. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!