Golden Retriever vagy Németjuhász? Miért?
Figyelt kérdés
Ott vagyok hogy kutyát szeretnék venni és ezek tetszenek . Nem tudom eldönteni melyiket vegyem meg .2009. júl. 8. 15:55
21/26 anonim válasza:
Attól függ. A németjuhász jó házörző, miközben családjával játékos marad. A golden meg a betörővel is játszani kezd. pocsék házörző, viszont egy nagyon édes szerethető fajta.
22/26 anonim válasza:
GOLDEN RETRIEVER!!!Szerintem.
Mert a németjuhász (tapasztalataim alapján) kissé agresszív. Ahol én lakok ott rengeteg németjuhász él és egy kivételével mindegyik agresszív!!!
23/26 anonim válasza:
nekem is németjuhászom van, elég öreg már, egyáltalán nem vad, agresszív! nagyon szerethető, intelligens kutya
24/26 anonim válasza:
Attól függ. A goldeneknek van egy fajtabetegségük, hogy sajnos az ízületeik nem a legjobbak. Öreg korukra a nagy többségnek már a járás is nagyon nagy nehézséget okoz. Emellett nagy a mozgásigénye, és nagyon szeretetéhes. Ő egész nap szereti lefoglalni a családját. Neki nem elég napi 1-2 óra (bár szerintem egyik fajtának sem). A német juhász egy nagyon jó házőröző fajta. Általában ha jól van nevelve barátságos játékos, az idegenekkel azonban kissé bizalmatlan.. Tapasztaltam. Nem kellemes érzés amikor egy 188 cm magas emberként bemegyek egy kertbe és egy derékig érő kutya néz rám csúnyán.. :):D. De viccet félretéve mindkét fajtát csak akkor javaslom ha napi 4-6 órát velük tudsz lenni, és kertes házban laktok. Ha lakásban laksz, akkor felejtsd el mind a két fajtát mert csak kín lenne nekik a bezártság. Remélem tudtam segíteni, ha van kérdésed, nyugodtan írj e-mail-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!