Hogyan szoktassam le arról h ne jelölgessen a lakásba?
Amilyen aprók ezek a kutyák, annál nagyobb az egójuk. Ivarérett lett és jelöl. Részemről repülne pár métert ilyenkor.
Hamarosan fogod olvasni itt százszámra, hogy ivartalanítsd. Akkor nem fog jelölgetni.
Nem, az ivartalanítás nem megoldás erre, jó dolog, de nem erre a problémára.
A kutya tojik rád, azt csinál, amit akar, a lakás az övé, ezért úgy érzi joga van körbejelölni a területét.
Sürgősen olvass utána a falkavezérségnek
Bizony, falkavezérség!!!
Nekem yorkim van, 2 éves, ivartalanított (9 hónaposan). Soha nem jelölgetett, idegen helyen sem. Komolyan fegyelmeztem-fegyelmezem. (örökké tartó folyamat!)
A szomszédomé 3 éves otthon nem, de mindenhol ezt teszi - még "bugyiban" is!
A másik ismerősőmé 11 éves és szétjelölgette már a lakást.
Fenti két esetben magányos nők a gazdik, akik agyontutujgatták a kutyáikat, gyerekként bánnak velük, a fegyelmezést hírből sem ismerik.
A kutyát a szabad természeten kívűl szinte sehova nem tudják magukkal vinni fenti probléma miatt, ráadásul egyik másik sok-sok más viselkedésbeli problémával él.
Olvass utána a neten (Cerberos), vagy legjobb lenne könyv formájában megvenned és szépen elkezdeni tanulni, hogy taníthasd a kutyád! (Jan Fennel könyvek amit én is használok és folyton újraolvasok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!