Sarplaninac kutyám szűköl, támad, ha étel van a közelben. Hogyan szoktassam le róla?
Az a baj, hogy egy ekkora kutya azt hiszi, hogy mindent szabad neki. Keressetek fel sürgősen egy jobb kutyaiskolát (olyat, ahol nem a kutyát, hanem a gazdát képzik elsősorban), és tanuljatok meg bánni vele.
Addig is: [link]
"félti a kaját, pedig nem is az övé"
Hiszed te, hogy nem az övé. Ő viszont szentül meg van róla győződve, hogy de! "Ezeké a lúzereké nem lehet, majd én megmutatom, hogy ki az úr a háznál!" Szóval egy szakember segítségével sürgősen meg kellene győzni róla, hogy nem ő az úr! Nektek meg végig kellene gondolnotok a kutyával szembeni viselkedéseteket, ami végülis idáig vezetett.
Ha ki akarod zárni, akkor nem fésülgeted meg nyomkodod a földre. Ha csinálod, csináld rendesen. Adsz neki kaját meg szó nélkül elviszed sétálni, de nem nézel rá, nem nyúlsz hozzá, nem beszélgetsz vele, nem csinálsz vele semmit, mintha ott sem lenne.
De szerintem nálatok ez felesleges, még csak próbálgatja a kutya az erejét, nem szabad hagyni neki, ennyi. Tiltsd meg az ilyenfajta viselkedést, azzal több eredményt érhetsz el. Világosan kell vele közölni, mit csinálhat és mit nem. Ha egyedül nem megy, akkor kérd szakember segítségért, azért vannak, hogy megtanítsanak bánni a kutyáddal.
Amúgy szoktam mondani, hogy a kutyanevelésben egy fontos dolgot kell szem előtt tartani, Yoda utén szabadon: tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld! A kutya megérzi, hogy elvársz tőle dolgokat, vagy csak próbálod rávenni, de elfogadod a vereséget is. Ne fogadd el, vagy bele se kezdj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!