Orijen VS Taste of the Wild?
Mindkettőt próbáltad?
Neked melyik vált be és miért?
Szerintem teljesen mindegy, melyik. A kettő a legjobb a hazai piacon. Nagyon hasonlóak.
Orijent etettünk,nagyon pozitív tapasztalataink vannak, szőr nagyon szép lett- dúsabb,mint előtte (pro plan)és a végtermék is kevesebb lett. (Igaz, a napi 2x ürítés 2-2 részletben zajlik, és a vége egy nagyon kicsit mingig lágyabb...). A kutya érzékeny gyomrú, és nekem mániám lett a gabonamentes táppal való etetés (persze csonti van mellé). A Happy Dog gabonamentesére allergiás lett- erősen vakarózott, ami az átállás után eltűnt. Nem kell belőle sok, nekünk min 1.5-2 hónap egy 13.5 kg-s zsák, sőt..(border, kb 17-19kg, kan)Sok külföldi oldalt olvastam a kutyatáplálásról, így akadtam erre a tápra. Már gondolkodtunk a ToTW-ra váltáson, de óvatosak vagyunk az érzékenysége miatt. A fehérje "túltengést" nem tapasztaltuk, a hiperaktív kutyánk nem lett még aktívabb. Hozzátenném, hogy nem munkakutya, nem sportkutya, "csak" hobbikutya, lakásban lakik, napi 4x mozog, ebből 2 intenzív. Egy baja van az orijennek- az ára...Szerintem mindkettő ajánlható, végeredményben úgyis a kutya fog dönteni!
Kedves Maxitabi!
Köszönöm a kielégítő (nem úúúgy! :) ) válaszodat!
Szóval igazából mindegy melyik, mert mindkettő nagyon szuper, majd a kutya eldönti. :)
Nekem egy kb. 23-24 kg boxer szukám van (1 éves), neki a 15 kg RC szintén 1,5-2 hónap alatt fogy el.
Ezek szerint ezek a tápok viszont 13 kg-k, tehát hamarabb fognak elfogyni, kicsit sűrűbben kell venni.
Egyelőre még lájtosan foglalkozom vele, még "kölyök", de lassan emelni akarom a szintet eljutni oda, hogy később szeretnék vele őzrőzni, flyballozni, frizbizni mellette.
Persze egyiket sem orrvérzésig, de egy kellemes egyensúlyt szeretnék találni ezek között ( ha a kutyának is tetszik). :)
Már most rengeteget járunk kirándulni, és persze a napi lemozgatás sem marad el nálunk sem! :)
Bocsi, hogy csak most válaszolok!
Hülyeséget írtam, a táp kb 2.5 hónapra (majdnem 3 )elég!!Azt hiszem, akkor kienne a vagyonunkból..(bár így is.....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!