Hogy szoktassam hozzá a kutyámat az autóban utazáshoz?
Èn úgy szoktattam hozzà, hogy hàtraültem vele és virsli karikàkat adtam neki. Az én kutyusom folyamatosan sírt, ha volt pár màsodperc, amikor csöndben volt, egyből kapta a virslit. Èrkezés utàn egyből játék, hogy jò dologgal kösse össze az utazàst. 4-5 alkalom utàn már előre is ülhettem, csendben volt, nézelődött.
Szóval kezdetben nàlunk 2 embert igényelt.
Először csak az autó közelében játsz vele.
Ha közel megy az autóhoz dicsérd meg érte. Amikor így már nem fél. Nyisd ki a csomagtartót, és dobálj neki labdát, vagy valami játékot amit szeret. Előszőr csak úgy hogy te ülsz a csomagtartóban és onnan dobálsz- oda viszi vissza a labdát. Aztán dobd a labdát a csomagtartóba, hogy onnan kelljen visszahozni.
Ha már ez is megy, hivd be az autóba (ne rakd be, ő menjen). Ha beszállt jutalomfalat és dicséret.
Ha már jól érzi magát az álló autóban, akkor próbáld meg néhány alkalommal járó motorral is. Ha már igy is se ideges, elindulhatsz vele.
Útközben ne biztasd, ne dicsért, mert csak a félelmét erősíted.
Olyat is hallottam már aki napokig az autóban adta oda a kutya vacsoráját, hogy jó dolgokhoz kösse az autót.
Bele telik egy kis időbe, amíg megszokja, de megéri.
Sok sikert és jó kutyázást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!