Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Növekedési ütem lehet lassú...

Növekedési ütem lehet lassú után gyors egy kölyöknél? Nem csak fordítva?

Figyelt kérdés

Nagytestűre növő kölyköm van, eddig is lassan nőtt, de most még lassabban, 7 hónapos de az utóbbi 2 hétben nem nőtt a marmagassága! Ez normális? Az utóbbi hetekben csak hízott és hosszában nőtt. Felfelé nem. Még hátravan neki a standard alsó határáig legalább 7 cm.

Légyszi azt a sablon szöveget hagyjátok ki, hogy nem egyformán nőnek, mert tisztában vagyok vele. Én csak amiatt ijedtem meg, hogy most felfele megállt a növésben.

2012. jún. 26. 09:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Most egy kicsit nem arra nő, hanem széltében-hosszában, ahogy írtad is, nem lehet egyszerre mindent. De ne aggódj, 7 hónaposan egy igazán nagy testű kölyöknek a közelében sem kell még lennie a standardnak, nőni fog, ha eljön az ideje :)
2012. jún. 26. 09:17
 2/8 anonim ***** válasza:

egy 7 hónapos nagytestű kutya még bőven fog nőni. Örülj neki, hogy lassabban nő, kevésbé terheli az izületeket stb, stb..

Ennyi idősen általában szinte minden fajta szétesik!

2012. jún. 26. 10:50
 3/8 anonim ***** válasza:

A kutyák általában a 3-5 hónapos koruk között nőnek a legnagyobb ütemben, utána szépen elkezd lassulni. 7 hónapos kor felett már ez annyira belassul, hogy havi néhány centire csökken, de lehet még jobban. Függ a fajtától és a nemétől is (szukák hamarabb leállnak a növéssel, mint a kanok és mivel eleve kisebbek, kisebb a növekedési ütemük is).

Milyen fajta, illetve mekkora a marmagassága és a súlya?

2012. jún. 26. 11:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi, most kicsit megnyugodtam.

Golden és 7 hónapos, szuka. 16 kiló és 46 cm.

2012. jún. 26. 13:16
 5/8 anonim ***** válasza:
szerintem ennyi idősen teljesen jó
2012. jún. 26. 13:28
 6/8 A kérdező kommentje:

csak megállt bennem az ütő, mikor egy 3 és fél hós ugyanilyen kutyával találkoztunk és ugyanekkora volt, csak rövidebb, és 16 helyett 20 kiló......

Mondjuk én erősen visszafognám az evésben, ha már ennyi idősen 20 kiló. Dehát...

2012. jún. 26. 13:36
 7/8 anonim ***** válasza:

nem lehet , hogy azzal volt valami kicsit nagyméretű volt szerintem...

Simán nő még a te kutyád is 5-7 cm-t!

2012. jún. 26. 13:43
 8/8 A kérdező kommentje:
Úgy legyen! :)) Köszi
2012. jún. 26. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!