Növekedési ütem lehet lassú után gyors egy kölyöknél? Nem csak fordítva?
Nagytestűre növő kölyköm van, eddig is lassan nőtt, de most még lassabban, 7 hónapos de az utóbbi 2 hétben nem nőtt a marmagassága! Ez normális? Az utóbbi hetekben csak hízott és hosszában nőtt. Felfelé nem. Még hátravan neki a standard alsó határáig legalább 7 cm.
Légyszi azt a sablon szöveget hagyjátok ki, hogy nem egyformán nőnek, mert tisztában vagyok vele. Én csak amiatt ijedtem meg, hogy most felfele megállt a növésben.
egy 7 hónapos nagytestű kutya még bőven fog nőni. Örülj neki, hogy lassabban nő, kevésbé terheli az izületeket stb, stb..
Ennyi idősen általában szinte minden fajta szétesik!
A kutyák általában a 3-5 hónapos koruk között nőnek a legnagyobb ütemben, utána szépen elkezd lassulni. 7 hónapos kor felett már ez annyira belassul, hogy havi néhány centire csökken, de lehet még jobban. Függ a fajtától és a nemétől is (szukák hamarabb leállnak a növéssel, mint a kanok és mivel eleve kisebbek, kisebb a növekedési ütemük is).
Milyen fajta, illetve mekkora a marmagassága és a súlya?
Köszi, most kicsit megnyugodtam.
Golden és 7 hónapos, szuka. 16 kiló és 46 cm.
csak megállt bennem az ütő, mikor egy 3 és fél hós ugyanilyen kutyával találkoztunk és ugyanekkora volt, csak rövidebb, és 16 helyett 20 kiló......
Mondjuk én erősen visszafognám az evésben, ha már ennyi idősen 20 kiló. Dehát...
nem lehet , hogy azzal volt valami kicsit nagyméretű volt szerintem...
Simán nő még a te kutyád is 5-7 cm-t!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!