Nagytestű fajta kölyökkutyának a növekedési üteme így is normálisnak mondható?
A labrador "csak" középtermetű fajta.
Ne aggódj, ha nem tömöd tele prémium táppal és kiegészítőkkel, illetve nem hízlalod fel, akkor nagy valószínűséggel egy teljesen jó ütemben növekedő egészséges kutyát kapsz.
A szukák általában az első tüzelés utána fejezik be a növekedést, utána már csak max. szélesednek. A kanok kb. 1,5 éves korukig nőnek.
Teljesen jó.
Inkább egy kicsit lassabban növekedjen, mint "hirtelen".
Megkérdezhetem, hogy mivel eteted?
Első, a Labrador nagytestű kategóriába tartozik.
Második, Brit junior LARGE táppal etetem. Ez is azt mutatja, hogy nagytestű kategória, mert a tápban is a large kell neki.
Konkrétabban azt jelenti, hogy ha lassan nő, hogy tobább nő? Hozzáteszem, ő nem fog tüzelni.
Ne siettesd a növést, nincs semmi értelme! Ami genetikailag bele van kódolva azt a magasságot mindenképp eléri, csak esetleg kicsit később. Nem tesz neki jót a hirtelen növekedés! Az ivarérettség előtt ivartalanított kölyök kutyáknál egyébként is könnyebben előfordul, hogy megnyúlnak, kár lenne erre mér rá is erősíteni.
[Amúgy a kategórák nagyjából: kistestű (0-10 kg) közepes testű (10-25 kg) nagytestű (25-40 kg) óriás testű (40 kg fölött)]
Ok, hát legyen nagy termetű, bár szerintem max. közép-nagy, mint a németjuhász.
Ölebek: yorki, csivava, máltai selyemszőrű.
Kis termetűek: beagle, spánielek, tacskó, whippet.
Közép termetűek: bull terrier, kopók, amstaff, husky.
Nagy termetűek: óriás schnazuer, angol agár, magyar agár, rottweiler, doberman, kuvasz.
Óriás termetűek: bernáthegyi, német dog, komondor, angol masztiff, ír farkaskutya, orosz agár, kaukázusi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!