Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagytestű fajta kölyökkutyának...

Nagytestű fajta kölyökkutyának a növekedési üteme így is normálisnak mondható?

Figyelt kérdés
Van egy labradorom, és most 5 és fél hónapos. Lassan nő, ami a csontok miatt tudom, hogy a jobbik eset, viszont azt Olvasom sok kölyöknél, ilyenkor nőnek gyorsan. Ő heti fél centiket növöget. Most ilyen esetben elvileg elhúzódik a kifejlődése? Mert sok nagytestű már 7-8 hós korában eléri a végmagasságát. Most ha ő lassan nő, akkor szerintetek tovább fog nőni? Vagy 6 hó után gyorsul be? Van valakinek ilyen tapasztalata?
2012. máj. 11. 06:42
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Hát igen, ha a súlyát nézem, mindenképp nagytestű lesz... :D pláne, hogy "mohó fajta". Bár én nem hagyom, hogy elhízzon, de tény, hogy egy masszív alkat a retriever.

Egyébként nem siettetem, hisz' nem tudom! :D

csak kérdeztem, ezt remélem én is, amit írt valamelyikőtök, hogy ha lassan nő, akkor is eléri a célt, csak később. Csak tudjátok ez a sok "hülye" gazdi, akik nekem jönnek, hogy "óóóóóóóóóó 5 hóóóóóóóónapoooooooooos??????? Naháááááááááát? Milyen kicsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!"

ÁÁÁÁh.....

Köszi a válaszokat!

2012. máj. 11. 09:54
 12/24 A kérdező kommentje:
Tényleg és ha már itt tartunk, azzal a kölyökkel pedig mit lehet tenni, amelyik meg túl gyorsan nő? De most komolyan, mert van egy másik kutyám is, az pedig őrült tempóban nő!
2012. máj. 11. 09:56
 13/24 anonim ***** válasza:
Ha a fajtájához képset gyorsan nő, akkor vissza lehet venni a fehérje mennyiségből. A táplálék fehérje tartalmával lehet befolyásolni a növekedés gyorsaságát. Ezért kell a nagytestűknek alacsony fehérje tartalmú eledelt adni.
2012. máj. 11. 10:22
 14/24 anonim ***** válasza:
most engem is megnyugtattatok, nekem akita inum van és már akartam írni egy kérdést ezzel kapcsolatban. nekem apukám mondja mindig, hogy ez a kutya nem fog már nőni, max testesedik.. de akkor nem figyelek rá. :D
2012. máj. 11. 10:35
 15/24 A kérdező kommentje:
Szia! Mennyi idős az akitád?
2012. máj. 11. 11:07
 16/24 A kérdező kommentje:
De azt sem értem, hogy ugyanazt a tápot kapja mindkét kutyám. A britnek vagy a joserának alacsonyabb a fehérje tartalma, nem tudja valaki? Akkor a másiknak nem ezt a tápot kellene adnom...
2012. máj. 11. 11:08
 17/24 anonim ***** válasza:
most lesz 8 hónapos és ugyanazt a tápot kapja, mint a tiéd, ő is kan.
2012. máj. 11. 12:02
 18/24 anonim ***** válasza:
De egyedenként is változó, hogy melyik milyen gyorsan nő, meg az is, hogy mekkora lesz a végleges mérete. Az, hogy valamennyire befolyásolható a táplálékkal, nem jelenti azt, hogy kell is befolyásolni! Veszélyes ezzel játszani!
2012. máj. 11. 13:23
 19/24 anonim ***** válasza:
Egy 30-35kg-os kutyát nem mondanék nagynak. Nálam a nagy az inkább 40-50kg.
2012. máj. 11. 15:36
 20/24 My János 1926 ***** válasza:
Az én fekete szuka labradorom 42 kg volt és 57 cm marmagasságú. Én úgy vettem észre ,hogy kb tíz hónaposan már megvolt a magassága. Az anyukámat végighúzta a betonon.Dog Chow-al meg chepi vel nőtt fel.
2021. máj. 24. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!