bolognese, bichon frise,havenese vagy máltai selyemkutya?? most egy berni pásztorom van, mivel kertes házban élek odakint jól elvan. a szőrápolással is megszenvedek, de megéri, hiszen nagyon intelligens, és aranyos:)
de szeretnék mellé még a házba bentre egy olyan kutyát, amit lehet ápolni, fehér, puha a szőre és nem túl nagy. max 4kg és kicsi legyen. ha tudtok még vmi fajtát, ami fehér és hasonló irjátok nyugodtan. teljesen tanácstalan vagyok...
fekete fehér vagy tricolor nem jó? én a shih-tzu-t tudom ajánlani. lehet venni tenyésztőtől olyan kiskutyát,amiben alig van barna vagy fekete szín, egyik shih-tzumban egy fekete folt van csak meg a fején van egy pici.
a berni pásztorral és nagyon el lennének, igazi kis belevaló kutyusok.
én ajánlom a west highland white terrier-t, nagyon játékos édes kutyus, én imádom :)de amiket te írtál azok szintek nagyon-nagyon aranyosak :)
2012. jún. 24. 23:09
3/7 anonim válasza:
Nekem westie-m van házban, és nagyon jól kijön a németjuhászunkkal.
Igaz, hogy nem 4 kg, hanem 7-9 kg között van, de nagyon hűséges, szófogadó, és intelligens, könnyen tanítható. Nemigazán puha a szőre, de ha rövidre levágod, akkor puhábbnak tűnik. Nem hullajtja a szőrét.
Én a westie-t ajánlom neked. :)
2012. jún. 24. 23:34
4/7 anonim válasza:
Ezek mind külső tulajdonságok. Jellemben mi az amit szeretnél? Aktívabb, lustább, könnyebben kezelhető legyen...Mi az amit mozgás és foglalkozás terén tudsz neki biztosítani?
2012. jún. 24. 23:37
5/7 anonim válasza:
Ne vegyél, fogadj örökbe! Vannak fajtamentők is, ha mindenképp fajtatisztát akarsz.
2012. jún. 25. 10:49
6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddig válaszokat, de a 4 közül szeretnék ,csak nem tudom melyiket. olyat, ami igényel mozgást, de ha kell nyugodt, ami ragaszkodik a gazdihoz, de kijön az egész családdal.kistestű, öleb legyen, és mindenképpen fehér, nem drótszőrű, mert az olyanokat nem szeretem.lehessen ápolni a szőrét, fésülgetni.
2012. jún. 25. 12:08
7/7 S.Money válasza:
Szia! Én a bolognes ajánlom, nekünk ilyen van s nagyon jól kijön nagytestű kutyával, ha megszokja. Ha kell rohan, ha kell csak pihengél. Imádjuk, s a fehér szőrével sincs annyi baj, mint a havanese-vel, mert egyrétegű a szőre s nem kell állandóan nyíratni sem, mert csak egy adott hosszig nő. A máltai, a havanese stb. szőre akármilyen hosszúra nő s egy vagyonba fog kerülni a kutyakozmetikus. Nagyon kis okos is, s nagyon jól tanítható (a Yorki-val vagy a csivavával ellentétben), a miénk is nagyon hamar szobatiszta lett és alkalmazkodik mindenhez. Egyébként ez a fajta csak fehérben létezik, s max 4kg-s lehet (a miénk fiú s 3,5kg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!